2017. már 29.

Földikutya szaunát az Uniótól!

írta: OMari
Földikutya szaunát az Uniótól!

Viktorom!

Tegnap délután ejtőztem kicsit a hátsó kertben, ott valahol Etyek és Biatorbágy között, élveztem a kellemes, andalító tavaszi napsütést,pihentettem  szemem a virágzó barackfákon, bár néhány gyökerét kirágta az a  szemétláda földikutya, - teljesen kihíztak tőle,  kezdenek olyann dagadtak leni, mint egy jól felfújt focilabda...- behunytam a szememet és álmodoztam... Ilyen is ritkán fordul elő velem mostanában, az álmaim ébren teljesülnek. Viszont mégis jó volt valamire, mert beugrott egy piszok jó ötlet,  várom bólintásodat. 

Tudod, van ez a nagyobbacska kertecském a házacskám mögött, nem sok híja, hogy kompletté tegyem, Régóta fáj a fogam egy szaunára, Neked is jól jönne, időnként beülhetnénk pár kolbászdarabkával eltraccsolni a gyerekek boldogulásáról, a csapatról, a másik csapatról, 

Hallottál arról a bizonyos finn Uniós pénzből épült lószaunáról? Ugye-ugye? Nem semmi egy ötlet volt...Na, ez adta a löketet, beugrott egy qrva jó agymenés, nyalhatod a szádat haver rendületlenül!

Vannak ezek a földikutyák a kertem végében, fokozottan védettek a dögök, nem tudok csinálni velük semmit, de ha ez bejön, nem is akarok. 

mezosegi_fk1.jpg

Adjunk  be egy pályázatot a dögök nevében, mármint a mondjuk nagyanyám  szomszédjának a harmadik unokatestvére nevében. A neve  meg lehetne az Etyeki földikutya védelmi központ egészségmegőrző projektje. Beadnánk a pályázatot - mondjuk 10 fős szauna elkészítésére. Ja, földikutyáknak. Hisz elhíztak az eszemadták, még a végén kidöglenek itt, azt meg ugye nem hagyhatjuk. Ne nézz hülyének, kicsit elmérnénk a dolgot.Normálisan egy-két négyzetméter elég lenne az egész projektre, mi egy kicsivel nagyobbacskát dobunk össze, mondván az egész környék földikutya szaporulata ingyenesen használhatja majd, meg bérbe adhatják a hörcsögöknek, mezei egereknek, mit tudom én milyen rágcsálók vannak még errefele. Az meg, hogy a belmagasság nem husz centi lesz, hanem mondjuk kettőhúsz, hát Istenem.... történt már ilyen csoda, mi van, ha egy földikutya óriásnövésű lesz, és a mi takarékosságunk miatt nem tudja majd beszuszakolni magát az építménybe? Hát...csak nem engedhetjük, nem?

Meg amúgy azzal is magyarázható a méretezés eltolódás, hogy valakinek üzemeltetni is kell ám a szaunát, neki meg be kell férni, meg a takarítók, szerelők, mifene...Attól, hogy parányival nagyobb a méret, még nincs gond, az lenne az igazi baj, ha kisebb lenne. Nemde?

Úgy gondoltam, ha már meglesz, az egyik sarokba felszerelhetnénk egy webkamerát, vagy akár be is kamerázhatnánk az egész sarkot, és mondjuk a tévémen napi műsorként, valóságshow-ként mehetne a földikutya szauna, ez abszolút bizonyíték lenne az EU számára, hogy működik, mi meg nyugodtan nyújtózhatnánk. Na? Egyébként látványosságként össze lehetne hozni ezeknek a dögöknek egy kis vasútvonalat is, mondjuk Győrből Etyek, Felcsút, Pest, Tokaj, Debrecen útvonalon. Atom hajtás megteszi? Ezzel meg aláhózható lenne Paks is.  Majd azt mondjuk, hogy naponta százötven ezer földikutya utazik rajta oda-vissza, ezért fontos a normál miéretezés, meg nyomtáv, másképp nem bírná el a napi terhelést. 

A szauna mellé épülhetne pár szálló, kastény, miegymás. Esetleg kalandpark, természetesen mind Uniós pénzből, jut is marad is alapon. De ha nem épül nem gond, majd útba ejtjük a vonallal Fótot is, végül is van itt pénz dögivel.

felcsutfokep_0_1_3.jpg

Szólj hozzá