2017. jan 29.

Orbán Viktor 9 hátszőr borzoló bemondása - videóval

írta: OMari
Orbán Viktor 9 hátszőr borzoló bemondása - videóval

 

Természetesen nem teljes a lista, hogy is lehetne, hisz akkor még jövő héten is a videókat néznénk megállás, pihenés nélkül. Csak azokat a füllentéseket, nagyításokat, sumákolásokat válogattuk ki, amelyek a "leg" bosszantóbbak, amik már annyira nyilvánvalóak, hogy szinte fáj. 

Először is nézzük meg, miniszterelnökünk milyen, amikor nem ért egy kérdést. Vagy, inkább nem akar érteni...Ennél sunyibb magyarázatot és arckifejezést nehezen tudnék előbányászni emlékeimből. Ott van benne a: Na, mit szólsz öreg, hogy leütöttem a labdád...!

Az egykor még FIDESZ-es Hadházy Ákos kérdése konkrétan a következő volt: Ellenzéki blabla-e a korrupció?

 

Aztán ott van az az alakítása, amikor a külföldön munkát vállaló magyar fiatalok kalandvágyáról beszél. Szerinte az ellenzék megbélyegzi a kint dolgozó magyarokat azzal, hogy gazdasági menekültek. Nem értik a modern idők szavát. Orbán pedig azon dolgozik, hogy ide idővel hazajöhessenek, hiszen ez a feladatuk, a Kormánnyal egyetemben...És természetes mindenki nevében köszöni azt, hogy nem a segélyre várva tengődnek itthon, hanem volt bátorságuk kimenni, és szorgos munkájuk által megkeresett 2 milliárd Euróval segítségére lenni hazánknak. Ugyanis kb. ennyit küldtek haza kalandvágyó ifjoncaink, hogy családjuk - mire netán hazaköltöznének - ne haljon éhen. 

Milyen érdekes, hogy pár évvel ezelőtt még óva intett az oroszokkal való barátkozástól, arról beszélt, hogy az orosz befolyásolás csak negaív következményekkel járhat. Eltelik pár év, és elkezdi szapulni az Uniót, és elkezd dörgölőzni Putyin medvéjéhez. Orbán Viktor beszéde szerint még akkoriban elképzelhetetlennek tartott egy olyan megállapodást, mely az egész ország népét érinti, majd annak részleteit - akár 10 évre is - titkosítják.Az embereknek tudnia kell, kik, hogyan befolyásolják az életüket... Ez az elgondolás már sajnos, régen a múlté...

 

Orbán beszéde az előző választási győzelem után, melyben kifejti addig elért eredményeiket. Sajnos, ezeknek fele sem igaz. Nézzük sorba a 25 pontot!

1. Rezsicsökkentés - Azóta már az emberek többsége tudja,, hogy ez egy nagy-nagy kamu. Ha még nem biztos benne, kérjük olvassa el a link alatti cikket!

2, Nyugdíjak vásárló értékének megőrzése - Jelen pillanatban valószínűsíthető, hogy az infláció magasabb lesz, mint az éves nyugdíj emelés. Ennek kompenzációját persze megkapják a nyugdíjasok év végén, csakhogy azt még meg kell érni. Most fogja megvenni a tejet, kenyeret, farhátot, parizert. Ha most nem telik rá, akkor most fog koplalni, télen, esetleg pár napig valamelyest jobb lesz a helyzet. 

3. Minimálbér emelés - Első körben a FIDESZ-kormány adókötelessé tette a minimálbért. Így aztán hiába döngette a mellét, hogy ennyivel-annyival növeltük a béred, a valóság az volt, hogy a minimálbéresek közel annyiért dolgoztak még a legutóbbi időkig is, mint akár 6-8 évvel ezelőtt. Most érezhető e téren egy apró fellendülés, de ez az emelés igazán érezhető hatást nem fog produkálni, épp a várható élelmiszer áremelkedések miatt. Ezen kívül a minimálbér emelés hatással lehet a foglalkoztatási kedvre, hisz sok vállalkozónak problémás kitermelni az emelést, bizonyára lesznek olyanok, akik inkább szélnek eresztik pár alkalmazottukat.

4. Politikusok számának felére csökkentése - jelenleg közel duplája csak a helyettes államtitkárok száma, mint korábban volt. 

5, Szülésről visszatérők védelme - Szülésről visszatérőket ugyan védik, de a kisgyermekes anyák nem rúghatnak labdába, ha épp új munkahelyet keresnek. Semmit sem változott a helyzet..

6. Munkahelyek védelme - Sajnos az ország keleti régióiban erre azt mondhatják: Ami nincs, nem kell megvédeni.

7. 3700 új rendőr - Több a rendőr, elképzelhető, hogy javult a közbiztonság, de igazából akkor javulna nagy mértékben, ha megszűnhetne a megélhetési bűnözés.

8. Újra 3 év a GYES - ha van türelme a munkáltatónak kivárni...

9. Államadósság csökkentése - Hitelekből, könnyedén - majd utána nyögjük...

10. 10 % alatt a költségvetési hiány - Lesz ez még úgyse, a választások közeledtével elszabadul a pokol...

11. Családi adózás - ez valójában a gazdagabb rétegnek kedvez, a szegények megint pórul jártak

12. Adókedvezmények új vállalkozóknak - Erre természetesen szükség van, főleg, ha ott és azoknál alkalmazzák, akikre kitalálták.

13. Különadó egyes végkielégítéseknél 

14. Korkedvezmény a nőknél nyugdíj ügyben - férfiaknál hallani sem akarnak róla. Egy 65 éves, több mint 40 éve iparban, fizikai munkát végző férfi képtelen már ugyanolyan intenzitással ellátni feladatát, mint akár csak 10 évvel ellőtte. Álmagyarázatokkal a népszavazási kezdeményezést leseperték az asztalról.

15, Erzsébet utalvány a szegényeknek - egyes segélyeket is utalványban kapnak, ezért sokszor rákényszerülnek, hogy olcsón eladják azt. Ugyanis utalványért sok alapvető dolgot sem lehet megvenni, és most nem italra, és dohányra gondolok.

16. Őstermelők támogatása - Ez eddig is volt, Uniós forrás biztosítja tudtommal.

17. Önkormányzatok adósságának átvállalása - viszont nyakukba varrták polgáraik segélyezését.

18.3 csapás törvény - hatására tömve vannak a börtönök, újak építésére van szükség, és a Kormánynak a zsebébe kell nyúlnia, hogy a zsúfoltságért kárpótolja a rabokat.

19.Deviza hitelesek megsegítése - a nagy segítség hatására rengetegen vesztették el lakásukat, házukat, sokan még a mai napig nyögve adósságukat.

20.Tanárok elleni erőszak megfékezése 

21.Rászoruló gyermekek segítése

22.A magyar föld védelme

23.Családi pótlék csak annak jár, aki dolgozik

24.Több támogatást harcoltak ki, 2020-ig minden állampolgárra plusz 51 ezer forint jár.

25.Horribile dictu megfelezése

Szóval tényleg rózsás a helyzet, csak ezek szerint még nem vettük észre.

Ebben a videóban, ha igaz, amit mond, miszerint sosem volt semmilyen strómanja, akkor viszont nagy talány, hogy mindenféle külső segítség nélkül, egy veszteséges gázszerelő hogy tud annyira megvilágosodni, hogy pár év alatt országunk egyik leggazdagabb, mindenhez értő vállalkozójává válik, Akinek kisújjában van a gázszerelés, a stadion, vagy atomerőmű építés, az árvízvédelem, vasútépítés, a szállodaipar, vendéglátás, és még sorolhatnánk a végtelenségig.És akkor a többiekről, anno Simicska, aztán Garancsi, meg a.... ne is beszéljünk. Mészáros Lőrincről egyébként a Wikipédia ezt írja:Mészáros Lőrinc magyar vállalkozó, 2011 óta Felcsút község polgármestere a Fidesz–KDNP jelöltjeként. A 2016-os Befolyás-barométer szerint ő Magyarország 10. legbefolyásosabb embere. Tessék hát sokat dolgozni, és Ön is sikeres lehet!

Izgalmas kérdés, Orbán Viktor családjának, és környezetének vagyonosodása. Ő természetesen azt mondja, hogy egy egyszerű politikus, akinek valódi vagyona nincs, nyilván nem él szegénységben, de nem halmozott fel semmilyen "értéket". Ugyan ez a mondat már a rendszerváltás után egy-két évvel sem volt teljes egészében igaz, és ott még nyakon lehetett volna csípni olyan dolgokat, ügyleteket, amik nem voltak teljesen jogszerűek, ezek azóta sajnos már elsimultak. Ha röviden :) át akarjuk böngészni életének zavaros időszakait, elég, ha elolvassuk Ferenczi Krisztina: Szüret, és Narancsbőr c. kötetét. Nem hiszem, hogy nagyot tévednék akkor, ha azt mondom, ez az egész történetnek talán csak a felét ölelheti fel, vagy még annyit sem. A többit gondoljuk mellé.

Fenti kérdésekből adódik, hogy véleményének kell lenni arról is, mit is érdemel az az ember, aki adót csal. És mivel ezt ki meri mondani, nyilvánvaló, hogy ő, saját magát, és környezetét még csak véletlenül sem gondolja adócsalónak. Hogy is lenne az, mikor hosszú évekig tanulta a jogot, azért ez az időszak nem tűnt még a semmibe, nyilván - ha csináltak is jogsértő dolgokat - azok már régen  abszolut törvényesnek vannak beállítva. Aztán meg, mire valók a LEX-ek, amik nyilvánvalóan - ha utólag is - de elsimítanak minden kesze-kuszaságot, minden törvénytelenséget?

Két éve vert nagy port fel elnökünk azon kijelentése, hogy a szegényeknek jelenleg több pénzük van, mint eladdig volt. Ami persze abszolút igaz, már, ha a közmunkás rétegről beszélünk. Hisz a fidesz kormány alatt csökkentették le a segély összegét egynegyedével, ugyancsak csökkentették a közmunkás bér összegét, tették adókötelessé a minimálbért, amely valamelyest az idei évben emelkedett, de még mindig nem éri el azt a szintet, amiért az embereknek érdemes lenne itthon munkát vállalni. Itt, ebben a szólamában  igazat is mond, meg nem is. Hisz valóban, a közmunkán dolgozóknak több pénzük van, mintha segélyen tengődnének. Viszont a közmunkások egyrészt az össz munkanélküli népesség kevesebb, mint felét teszik ki/hisz regisztrálatlanok, ellátatlanok is vannak bizony szép számmal/, tehát legalább ugyanannyi család - mint a közmunkásoké - kevesebb pénzből él, mint 2011-ig. És lehet, hogy a közfoglalkoztatásért  járó bér jóval magasabb, mint a segély összege, de jelenleg már a minimálbértől is harmincezer forinttal van lemaradva. Mint tudjuk, a minimálbér emelése sajnos mindig magával hozza az alapélelmiszerek árának emelkedését, úgyhogy a szegényebb réteg általában ilyenkor nem hogy jobb helyzetbe kerülne, hanem egy idő után romlanak életkörülményei, és ezzel élet kilátásai is. 

És végezetül egy szösszenet, amivel természetesen nem saját magával kapcsolatban példálózott, hanem még az "átkos" baloldal regnálása idején jelezte, hogy nem tehetnek ám meg mindent, hisz a tetteknek következménye van. Lehet. Mindenesetre, mintha csak saját Kormányáról mondta volna:Ha egy hatalom azt akarja, hogy tiszteljék, tiszteletreméltónak is kell lenni. Ám a mai hatalom nem hogy megakadályozná az állam lezüllesztését, de élen jár benne. Semmibe veszi az évezredes íratlan szabályokat, ezer éves bástyákat támad, a törvények fölé helyezi magát, pártcélokra használja a rendőrséget, zaklatja és provokálja békés, törvénytisztelő polgárait. Napról napra hordja össze a gyúlóanyagot és közben a tűzzel játszik.Nem lehet büntetlenül éllovasból sereghajtóvá silányítani. Nem lehet büntetlenül elfecsérelni azt, amit az emberek áldozatból, verejtékből és gürcölésből felépítettek (…) Önmagát ítéli el a nép, ha felmenti bűnös vezetőit!Nem lehet büntetlenül éllovasból sereghajtóvá silányítani. Nem lehet büntetlenül elfecsérelni azt, amit az emberek áldozatból, verejtékből és gürcölésből felépítettek Azt mondják a a fiataloknak: vesztesek vagytok, fizessetek, vagy menjetek és boldoguljatok máshol. „A vállalkozóknak azt mondják: vesztettetek, fizessetek még több adót, vagy húzzátok le a rolót! (…) A dolgozóknak azt mondják: nem kell nektek európai fizetés, jó nektek az éhbér is; jobb ha meghúzzátok magatok, mert a végén az sem lesz. A nyugdíjasoknak azt mondják: hiába építették fel az országot, most vesztettetek. Fizessetek többet mindenért és örüljetek, ha nem kopik fel az állatok. A népnek joga van elkergetni a kormányt, ha az a nép ellen kormányoz, ha a nép érdekeit veszélyezteti...  

Szólj hozzá