2017. már 12.

KDNP? Mi a szent sz@r?

írta: OMari
KDNP? Mi a szent sz@r?

Tévedés ne essék, nem a vallást gyalázom, hanem ezt a pártnak nevezett csoportosulást, amelyik 1994 óta önállóan még nem mérettette magát parlamenti választáson, csak vagy  a Centrum Párttal, vagy a FIDESZ-szel közös listán. Igazi választói támogatottsága nincs, mint egy pióca, vagy más élősködő lóg a gazdatesten, jelen esetben a FIDESZ-en, mi meg kötelesek vagyunk e szimbiózis miatt eltűrni olyan intézkedéseket, amelyekre felhatalmazást anno még véletlenül sem adtunk.

kdnppp-crop.jpg

Mi is a teljes nevük? Kereszténdemokrata Néppárt  

keresztény - Krisztus követője /betartják tanításait?/

demokrata - a nép uralmán alapuló politikai nézet - /figyelembe veszik a nép akaratát?/

néppárt: szerveződés a reformok megvalósítására, a hatalom megszerzése érdekében  -  jelenleg gyűjtőpárt /Miféle reformokat, újításokat akarnak? Miféle reform az, amivel a múltba megyünk vissza?/

Nézzük, lépéseik megfelelnek-e nevükből adódó elvárásainknak? De legalább az én elvárásomnak...?

Krisztus követője: Nyilván minimum a tanításait tiszteletben kell tartania, és a Hétparancsolat okításait nem árt az agyába vésnie. Aztán ott van a lényegében legfőbb tanítás:Szeresd az Urat, a Te Istenedet, teljes szívedből, teljes lelkedből, és minden erődből!  Szeresd felebarátodat, mint magadat!

A tanítás második felével kapcsolatban merengtem el. Ugyan hogy szeretheti a másik embert úgy mint saját magát az, aki beleszól a magánéletébe, irányítani akarja, jogot formál arra, hogy megmondja neki mi a jó,és az, hogy valami mellett kiáll, vagy sem, nem attól függ, hogy mennyire fontos a probléma megoldása, hanem attól, hogy a javaslatot ki terjesztette elő...? Én, a naiv ember azt várnám ettől a párttól - ha már a neve ez - hogy minden lehetséges módon, minden fellelhető eszközzel a szegények, elesettek javáért ténykedjék. De, valahogy nem ez történik.

Sokszor olyan törvényjavaslatokat szavaznak meg, vagy akár terjesztenek elő, amit a legjobb indulattal sem lehet keresztényinek nevezni, és ugyanakkor nem állnak ki a szegények jogaiért, vagy felemelkedésük segítéséért. Még egyetlen képviselőjük sem emelte fel a szavát azzal kapcsolatban, ami egy igazi álszentség, hogy a közmunka nem a szegények javát szolgálja, hanem csak szimplán statisztika szépítés.

A kereszténydemokraták ott ülnek egy Kormányban, ahol a nyomorban élőket nem hogy segítenék, hanem még több korláttal nehezítik életüket, külön kasztba helyezve őket lényegében kitaszítják a társadalomból. Nem azt tanítják az állampolgároknak, képviselő társaiknak hogy szeresd felebarátodat, hanem azt - ha van valamije, akkor nézz fel rá, ha nincs, akkor meg vesd meg... Az, hogy a vadászatokkal urizálás folyik körükben csak aprócska szégyenfoltnak számít az elhallgatások, sumákolás mellett.semjmm.jpg Hallgattak a tandíjak emelésénél, hallgatnak akkor, amikor a kórházak állapotáról van szó, hallgatnak az oktatás problémáinál. 

De nem hallgatnak akkor, amikor hallgatni kéne. Vasárnapi zárva tartás olyan felhanggal, hogy minden lehetséges területen be fogják vezetni. Mégis hol? Egészségügyben? Templomokban? Színházakban? Sportban? A rendvédelemnél? Ipari üzemeknél, ahol a leállás, újra indulás töméntelen pénzbe kerül? Élelmiszeriparban, vagy a mezőgazdaságban, ahol az idénymunkáknál minden perc számít? Készek lennének rendeletekkel szabályozni, akarj-e gyereket, vagy sem. De nem képesek megszavazni a gyermek éhezést felszámoló programot. 

Büszkék arra, hogy 6 választást nyertek meg egymás után, bár nehezen találhatnánk országunkban olyan választópolgárt, amelyik kifejezetten miattuk szavazott anno a FIDESZ-re. Tehát - nem létező érdemmel dicsekednek...

Megszavazták a szegényeket kihasználó, gazdagokat támogató adórendszert, a szociálpolitika leépítését,a hajléktalanok kriminalizálását, templomban prédikálnak a FIDESZ-KDNP kormány tökéletességéről, gyakorlatilag kampánybeszédet tartanak mellettük  - és ez szerintük tökéletesen rendben is van...

Sajnos ez a KDNP már enyhén szólva nem a régi. Még egy olyan kérdőívet sem voltak képesek képviselőik aláírni, amely valóban keresztényi értékeket sugall: "Ön is egyetért-e azzal, hogy asszonyverő politikusok ne ülhessenek az Országgyűlésben". Hát, ez a téma valóban alaposan meggondolandó. Nem lehet csak úgy szignózgatni...kdnp.jpg

 

Mit keresnek ezek a politikai elitben? Kinek az érdekében áll, hogy még mindig a porondon legyenek? A FIDESZ-ében? Az egyházéban? Kinek jó az, hogy magát kereszténynek nevező csoportosulás nap mint nap átlépi a keresztény értékeket, és lesilányít egy valamikor nagy múltú, valódi néppártot?

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

KDNP FIDESZ Semjén