2017. jan 14.

Kiáltás

írta: OMari
Kiáltás

Elég volt a mellébeszélésből! Elég volt a cicózásból! Elég volt a munkába visszaterelésből!Elég volt az éhbérért dolgoztatásból!Elég volt abból, hogy a bérek a béka segge alatt vannak!Elég volt a félelemből! Elég volt a csalásokból!Elég a korrupcióból!

Nem érdekel, és nem támogatom egyik politikus hobbiját sem!Elég volt abból, hogy ti gazdagodtok, mi meg élni sem tudunk!Elég volt abból, hogy megpecsételtek bennünket, hogy munkakerülők, vagy szegények vagyunk!Elég volt abból, hogy el kell hagynia a fél nemzetnek az országot, hogy élni tudjon!

Elég volt abból, hogy tönkretettétek az oktatást, az egészségügyet!Elegünk van abból, hogy egymillió munkahely helyett stadionokat építetek, hogy olimpiai álmod dédelgetsz! Mindenre van pénz, csak a lényegre nem!

Elegünk van abból, hogy a szociális rendszert leépítetted!

Elegünk van a számokkal való bűvészkedésből! Elég volt az öntelt, hazug, korrupt, látszatintézkedéseket hozó politikai elitből!                   Elég volt az írtózatos terhekből!

Változást akarok! Vagy így, vagy úgy! 

Én is magyar ember vagyok, bele akarok szólni az ország ügyeibe! Nem erre választottunk meg Benneteket! Meg sem hallotok bennünket, meg sem hallgattok bennünket...Ti vagytok értünk, és nem mi értetek!

Munkahelyet teremtsetek! Keleten is, ne csak egyes területeken!És ne szipolyozzátok ki a munkaadókat! Nem közmunkára van szükség, a közfoglalkoztatás csak végső esetben jöhet szóba! A közfoglalkoztatás évi több száz milliárdját munkahelyteremtésre fordítsátok! Támogassátok az eddig közmunkásokat foglalkoztatókat!

A minimálbérből megélni nem lehet! Olyan szintre kell hozni, hogy abból lakhatás, megélhetés megoldható legyen! Felháborító, hogy országunkban akár százszoros bérkülönbségek lehetnek! Az én munkám a maga területén semmivel sem ér kevesebbet attól, aki a százszoros bérért dolgozik!

Nektek minket kell szolgálnotok! Nem mi vagyunk a szolga!

Napról-napra derülnek ki csalások, hazugságok, aminek semmi következménye nincs! Minden a kezetekben van,a jog is. A törvényekkel úgy játszadoztok, ahogy épp kedvetek telik. Elvakít a hatalom benneteket. Nem látjátok, mi történik körülöttetek!                             

 

Nem foroghat országunkban egy ember körül a világ! Vagyunk még rajta kívül tízmillióan

Hol van az egymillió munkahely? Hol van a munkanélküliség leszorítása? Tudjátok hol? Nyugaton. Keleten még ugyancsak virágzóban van! Elmentek az országból hatszázezren, kiestek az ellátó rendszerből vagy százezren, közmunkán meg jelenleg kétszázezren dolgoznak! Ez az egymillió munkahely! Szétszakítottad és ellehetetlenítetted családok ezreit! Tönkretettél milliókat! 

A legszegényebb réteg már most nem kezelteti magát, mert nincs rá pénze, a gyógyszerek megfizethetetlenek számukra!   Szórjátok a mi pénzünket értelmetlen dolgokra, mert a tetőnél kezditek, holott építkezni az alapról kell!

Csalódtam bennetek! Változást akarok!Élni akarok, a saját hazámban. Nyugodtan, békében, munkában, összetartásban!

Elegem van ebből az életből! Nem kicsit, nagyon!

 

Szólj hozzá