2017. jan 02.

Ha nem adnak se munkát, se kenyeret, vedd el a kenyeret...!

írta: OMari
Ha nem adnak se munkát, se kenyeret, vedd el a kenyeret...!

Nem értem az embereket. Nem tudom felfogni, hogy nem képesek legalább egy apró lépést tenni saját érdekükben. 

Úgy néz ki az egész, keresztbe rakott lábakkal várják a megváltót. Tudják, hogy mi készülődik, tudják, hogy abból jó nem lehet, de hogy tenni kéne ellene, hogy meg kéne mozdulni, legalább olyan szinten, hogy egy nyomorult, előre megfogalmazott levelet akár neten, akár postán eljuttatni a döntéshozókig, - na, azt már nem...

Persze várnák, mi lesz, meg is fogalmazta az egyik, hogy reméli, el lesz küldve az érdekeltekhez. De fel kéne fogni, hogy amíg mi egyedül erőlködünk, és mások meg csak várják az eredményt, szalad az idő.

A Kormány most, 2017 januárjában döntésre készült. 

Döntésre készül közmunka ügyben. Mégpedig olyanra, ami teljesen ellehetetlenít majd családokat, önkormányzatokat, településeket. 

Ha nem jelezzük nekik egyöntetűen, hogy ez a maszlag, amit most tervezetnek neveznek - miszerint szakmunkás továbbiakban közmunkás nem lehet, és a közfoglalkoztatásban továbbiakban 3 éven belül csak 1 évet dolgozhatsz, akkor bizony kedveskéim itt nagyon nagy bajok lesznek. Minimum hónapokra segélyre kerülhetsz, közfoglalkoztatás híján - ha nem tudsz elhelyezkedni, akkor idővel a segélyt is elveszítheted. A keleti, északi országrészben nagy tömegben lehetetlen az elhelyezkedés, úgyhogy tessék gondolkodni, és cselekedni.

Most még van pár nap, amikor tenni lehet valamit. Nem mondom, hogy sok amit tehetünk, de egy levél elküldéséhez nem kell bátorság, csak akarat. Fontos lenne tudniuk, hogy tisztában vagyunk azzal, mivel játszanak, és azt akarjuk, hogy ne kihúzzák lábunk alól a talajt, hanem utat mutassanak, és azt a feladatot lássák el ténylegesen, amire annak idején annyian megválasztották őket. Munkahelyteremtésre. Meg kéne mutatni nekünk is, és nekik is, hogy nem csak a szánk járt. 

Mi az oldal nevében akinek már tudtuk elküldtük a levelet.

Innentől kezdve Rajtatok a sor. A képviselők, miniszterek, és elnökük gépére már beérkezett a levél. Most már csak azt kellene bebizonyítani, hogy ez nem egy-két ember véleménye, hanem sajnos több százezer emberé. 

Bizonyítsuk be, bizonyítsátok be, hogy tudunk tenni a saját érdekünkben. 

Tudjuk, mi történik körülöttünk, és nem hevenyészett kapkodásra, hanem értelmes megoldásokra várunk!

Szólj hozzá