2017. ápr 17.

Mulatságos? - Nincs kedvem röhögni...

írta: OMari
Mulatságos? - Nincs kedvem röhögni...

mulatsagos.jpgHát, valahogy számomra nem mulatságos, hogy szerinted még mindig demokratikus a magyar demokrácia. És főleg, hogy hülyének nézed azt, aki nem így látja... Ez már nem népuralom, valamit teljesen más,  Viktor! Elnézést! Kiment abból a liberalizmussal ütött, agyatlan fejemből, ezért a viktorozásért még büntetés járhat... Hisz Nektek előjog a tisztelet, ha nem kapjátok meg, jön az irgum-burgum  a Lacitól, bajszos sz@r 2.0-tól, sajna - az első  hely már foglalt,/szívem szerint neki adtam volna/ vagy valaki mástól  a Fizetett Idősödő Demokráciát Elkaparók Szövetségének bármely tagjától, a kemény magból...De milyen demokrácia az, ahol ti elvárjátok a tiszteletet, ám másba húsig taposhattok?

De nem gond az esetleges büntetés, vállalom! Mit nekem egy kis bünti, úgyse tudok fizetni, - hisz én fizetésből élek. Legfeljebb majd megyek közmunkára, míg ledolgozom, legalább lesz egy jó érzésem, hogy most napi 5 ezret írnak le 6 órában...  Kis öröm is nagy öröm erre fele, élni kell vele., 

Milyen demokratikus, keresztény kormány az, amelyik embereket, saját állampolgárait sárba tapos - csak azért, mert szegény, vagy beteg, esetleg Kormány által kihasznált közmunkás - semminek nézi, átnéz rajtuk és még a statisztikából is törli? Minek nevezhető az, amikor ha valami kínos, egyszerűen letagadjátok,átnevezitek, lesepritek az asztalról? A kereszténység mióta tolerálja a hazugságot? 

Hol van itt demokrácia, Viktorom? Te látsz még valahol? Jogot tanultál annak idején, Neked aztán kapásból vágnod kell, miről ismerhetem fel. Vagy mellénéztél megint? Előfordul az a legokosabbal is, hát még, aki kissé öntelt is hozzá...

Szőrözzünk már egy kicsit, megpróbálom előidézni számodra a rég tanultakat. Okés?

Az van, hogy ha azt mondod, csinálunk egy fontos törvényt, alkotmányt, vagy - szerinted - alaptörvényt, akkor köteles vagy megkérdezni engem, mint polgárt, méghozzá magyart, ráadásul ide is adózót - arról, hogy ez nekem tetszik-é, vagy sem. Nem konultációs papirfecniken, amiknek a kiértékelése még akár a szemetes kukába is történhet, hanem komoly népszavazáson, kérés nélkül...És ha népszavazni akarok, nem tudom - törvényes-e, ha kormányközeli verőlegények megakadályozhatják, hogy előterjesszem sóhajomat. Ráadásul még bajuk sem származik utána belőle. Én hülye civilként úgy gondolom - attól még, hogy hatalmat kaptál a kezedbe, ráadásul nem is akármilyet, hanem kétharmadosat - még nem tehetsz meg mindent. Sőt, minél nagyobb a hatalmad, annál nagyobb lenne  felelősséged is. Felelősség értem, másokért, magunkért, az országért. 

Ha választunk,szavazunk, konzultáltatsz -  előtte már irányítotok, manipuláltok. Kimondjátok ki a jó magyar, ki a hazaáruló. A választási törvényt a saját képetekre formáltátok, a választókörzeteket a magatok javára szabdaltátok.Manipuláltok a statisztikákkal, az állami, és kormányközeli médiával. Nincs országunkban igazi, független, központi tájékoztatás. Ez Neked demokrácia?

Hányszor volt az országban  ügydöntő népszavazás a kormányzásotok alatt? Megsúgom: egyetlen egyszer, a nemlétező betelepítési kvótákról...Se előtte, se utána semmi fontos kérdés nem merült fel?  Miért nem volt az olimpiáról, miért nem volt Paksról, miért nem volt az Alaptörvényről, miért nem volt a Magyar Köztársaság Magyarországgá válásáról, Munka Törvénykönyvének megcsonkításáról, a munkavállalói jogok megnyirbálásáról. Miért nem volt népszavazás a Civilekről, miért nem lehet az alapjövedelemről? Miért nem lehet népszavazás a nyugdíjazásról? Miért féltetek megszavaztatni a népet a vasárnapi nyitva tartásról? Miért kell félni egy népszavazástól? Hisz a népért vagytok! Lennétek!  nem mi vagyunk értetek! Szerinted ez demokrácia?

A jogszabályalkotás, az igazságszolgáltatás, az önkormányzatiság - minden a ti kezetekben van. minden úgy forog, ahogy ti tervezitek. Minden csak úgy történhet, ahogy ti előrejelzitek...Saját emberetek a legfelsőbb ügyész, saját ember az államfőnek nevezett báb, saját emberek ülnek az állami intézmények élén, és ők saját pártból választanak közvetlen munkatársakat maguk köré. Milyen demokrácia az, ahol még igazi ellenzék sincs? Hisz minden ellenzéki kezdeményezést gyökerében elfojtotok!Milyen demokrácia az, ahol ha megjelenik egy másképp gondolkodó, egyből kikezditek? Emberileg teszitek tönkre? Belemásztok a magánéletébe? A múltjába, a jövőjébe?

Milyen demokrácia az, ahol nem foglalkoznak a másképp gondolkodók véleményével? Ahol becsmérlik az utca hangját? Ahol hamis, manipulált információkat terjesztenek? Ahol embereket hamis indokokkal alátámasztva éhbérért dolgoztatnak? Milyen demokrácia az, ahol megnyirbálják az egyesületi jogokat? Ahol a sztrájkjog  szinte csak  költői fogalom? 

Milyen demokrácia az, ahol alapvető emberi jogokat önhatalmúlag kihúztatok az alkotmányból? 

Milyen demokrácia az, ahol a vezetők mindenhatónak képzelik magukat?  Mióta demokrácia az, ahol egy mániákus ember öncélú marhaságokra fordíthat állami, Uniós milliárdokat? Ahol milliókat befolyásoló "csakazértisbeleszólunkazéletedbe" törvényeket hozhatnak halomban? Ahol a hátunk mögött a hatalom paktumokat köthet? Ahol Európa felé a markunkat tartjuk, közben pedig Unió ellenes diktatúrákkal szövetkezünk, és még a népet is ellene uszítjuk? Milyen demokrácia az, ahol egyáltalán uszíthatunk? ? Milyen demokrácia az, ahol társadalmi csoportokat félelemben, kiszolgáltatottságban tartotok, célponttá is téve őket? Milyen demokrácia az, ahol az állami és uniós vagyont meglophatják, és "egyesek" saját maguk és haveri körük boldogulására fordítják minden retorzió nélkül, sőt - csodálattól övezve, felmagasztosítva? Ahol a fékek és ellensúlyok rendszerét egyszerűen semmibe veszik? Milyen az a demokrácia, ahol az egyik legfőbb cél a népet elbutítani? Ahol a civileket ellehetetlenítik? Kétes előzményű s hírnevű tanácsadók marhaságait megfogadják és megvalósítják, közben pedig azok eredetéről hazudoznak, "kitalálójukat" letagadják - ez a demokrácia? 

Ezt tanultad? 

Ez Viktor, igazad van, demokrácia, de nem a demokratikus fajtából. Úgy hívják - illiberális. Van aki azt mondja rá, "üres demokrácia". Tudod, mint a lufi. Kívül vékony anyag, belül egy nagy semmi. Egy ideig repül, hisz fújja a szél, melegíti a nap.  Aztán egy pillanat - ÉS A SEMMIBE VÉSZ...

 

 

 

Szólj hozzá

demokrácia Orbán