2017. már 24.

Egyesületi futball stadionoknak milyen pénzből kell épülnie?

írta: OMari
Egyesületi futball stadionoknak milyen pénzből kell épülnie?

Mindenki szereti a focit. Vagy legalább szerette, amíg ennyire nem erőltették. És nem kötődött ennyire egy bizonyos körhöz.

A stadionok ramaty állapotban vannak, legalább annyira, mint a nép. Hogy aztán melyiket kell először felhozni átlagos szintre, az nagy kérdés. Van aki úgy gondolja, hogy az ember fontosabb, van aki meg úgy, hogy a cirkusz...

Ön szerint mi a helyzet, közpénzből, vagy egyesületi pénzből kell szponzorálni a focit? Jelen esetben annak stadionjait?

Ez persze csak egy játék, remélem mindenki annak is tekinti. 

sostoistadion.jpg

 

Tovább Szólj hozzá

2017. már 22.

Ön szerint milyen tulajdonságunkat lehetne hungarikummá nyilvánítani? - Szavazzon!

írta: OMari
Ön szerint milyen tulajdonságunkat lehetne hungarikummá nyilvánítani? - Szavazzon!

szurkemarha_a_mezogazdasagi_muzeumban.jpg

Minden nemzetnek vannak alapvető tulajdonságai. Jók is, rosszak is. Tévedés ne essék, nem abszolút komoly a kérdés, sok értelmét nem látom a nagy hungarikumozásnak, ezt egy bizottság nem döntheti el, és ráadásul mindenki másképp is gondolja. Másrészt változik valami is tőle? Akkor meg minek?

Most az ez évi hungarikumok láttán ugrott be, hogy érdekes lenne, ha egyszer meghatároznák a magyarok leg alapvetőbb - most - nem annyira kedvező tulajdonságait. Ön gondolt már erre? Van ami bosszantja, jó lenne változtatni, de úgy néz ki - lehetetlen?

Természetesen a szavazás eredménye csak játszadozás eredményének tekintendő!

Tovább Szólj hozzá

2017. már 21.

Aki nem dolgozik, ne is egyék? - Szavazzon!

írta: OMari
Aki nem dolgozik, ne is egyék? - Szavazzon!

hazasodik-a-tucsok-horz.jpgTegye a szívére a kezét, merengjen el a kérdésen, és válaszoljon! Ne a nagypolitikával foglalkozzék, ne azzal mit nyomnak a fejébe, hanem azzal, hogy ott belül, legbelül, hogy gondolkodik, mit érez? 

Vannak ilyen-olyan-amolyan emberek. Vannak lusták, dolgosak, okosak, szépek, dolgozók, munkanélküliek, elesettek, betegek, nyomorultak, és piszok szerencsések. Amúgy ez utóbbi réteg sem dolgozik úgy igazán...

Tehát a kérdés, akinek nincs munkája, annak majd hülye lennék én kiteremteni?

Nézzük, hogy gondolkodik a nagy többség!

Persze itt is belemászhatnak éretlen emberek a szavazásba, akiknek nincs más szórakozások, csak kívülről hekkelgetni az általuk fontosnak ítélt vélemény nyilvánításokat. De mivel annyi eszük nincs, hogy ...

Tovább Szólj hozzá

szavazás

2017. már 21.

Olvasás a tudás atyja - olvasatlanság meg a halála

írta: OMari
Olvasás a tudás atyja - olvasatlanság meg a halála

Te, Kedves Facebook-ozó, aki találkozol a napi megosztásokkal! Megnézed a cikk fotóját, ha nem tetszik, máris arrébb görgetsz. Ha netán mégis megragadja valamiért a figyelmedet, akkor annyit még megteszel, hogy elolvasod a nagybetűs címet. Ha ezen is túl vagy,  és még mindig úgy gondolod, hogy számodra ez a téma érdekes - lehet róla fröcsögni, és jól megmondani annak, aki egyrészt nem hallja, másrészt meg nem is érdekli - akkor még méltóztatod a cikk címe alatti apró betűs részt is elolvasni. A csúcs az, ha esetleg a fölé másolt rövidebb szöveget is átrágod. De hogy elérj a cikk megnyitásához is, az már szinte lehetetlen. Ténylegesen talán ha 1-2 % eljut odáig. De az sem olvassa mind végig. 

kertesz.jpg

Hogy akartok Ti változást? Hogy ...

Tovább Szólj hozzá

2017. már 20.

Én vagyok én, Te vagy Te, ki a hülye? Én vagy Te?

írta: OMari
Én vagyok én, Te vagy Te, ki a hülye? Én  vagy Te?

Okok, és ötletek közmunka ügyben

Elég sokat foglalkoztunk már azzal, hogy az érintetteknek miért nem jó megoldás a közmunka program. Legalábbis jó részének biztos nem.

Nézzük most meg azt, min kéne változtatni a kormányzatnak, hogy a közfoglalkoztatottak, és munkanélküliek idővel a normál munkaerőpiacon is megjelenjenek.

munkasok_kicsik_rf_1_oszlopos_breaking.jpg

Akinek jó ez a foglalkoztatási forma, akik miatt valamilyen formában továbbra is fenn kellene tartani az a réteg, akik valamilyen okból kifolyóan képezhetetlenség, alkalmazkodó képesség hiánya, vagy kitartó munkára alkalmatlansága miatt normál munkahelyen nem állná meg a helyét. Nekik ez a megoldás a semminél jobb,  más lehetőség jelenleg nem körvonalazódik. Ez persze ne jelentse azt, hogy a közmunka az ő esetükben egyfajta munkának ...

Tovább Szólj hozzá

2017. már 19.

Kádár, vagy Orbán ? - Szavazzon! - MÁR MEGINT HEKKELTEK! NE SZAVAZZON TOVÁBB!

írta: OMari
Kádár,  vagy Orbán ? - Szavazzon! - MÁR MEGINT HEKKELTEK! NE SZAVAZZON TOVÁBB!

 

K..vára unom már a szavazással való szórakozást! Jelenleg van 427 szavazat, beérkezett Viktorra 1316. ami fizikailag lehetetlen. 

Ezért aztán az össz letöltés számot, meg a Kádárra adott szavazatokat, plusz nemtudomkát kivonjuk az Orbán csalásból, na, max ez a hiteles eredmény. Ami azt jelenti, hogy magasan Kádár győzött.

Ami lejjebb olvasható, az még az eredeti cikk, innentől kérem ne szavazzanak! 

Még egy apró üzenet: HA MÁR CSALTOK, LEGALÁBB HIHETŐEN!!!!

Lázár János szerint Kádár János hazaáruló, gyilkos és kollaboráns volt. Sokan a mai napig istenítik, mivel abban a korszakban legalább a létbiztonsága meg volt az embernek, és ilyen korrupciós halmok nem tornyosultak előttünk, mint mostanában. Az úrhatnámság ...

Tovább Szólj hozzá

2017. már 19.

Az üveghíd és az űrközpont után mi lenne a következő halaszthatatlan beruházás hazánkban? - Szavazzon

írta: OMari
Az üveghíd és az űrközpont után mi lenne a következő halaszthatatlan beruházás hazánkban? - Szavazzon

Mint már nyilván hallották, halaszthatatlan beruházásokba kezd  országunk. Mivel nem tudjuk már hová tenni pénzünket, pedig tényleg nem szólhatunk semmit, mindent megtettek politikusaink, hogy minél tökéletesebben eltüntessék azt, ezért kénytelenek maradandó dolgokba is ölni a pénzt, természetesen figyelembe véve az állampolgárok érdekeit. Csak olyanra költenek, ami nekik jó...

Első ötlet az üveghíd. Ez egy olyan beruházás, ami első hallásra haszontalannak tűnik, aztán másodikra megvilágosodunk, és rájövünk, hogy valóban az. De mivel már Kínában már több is van belőle, fontos, hogy nekünk is legyen. És mivel már nekik több meg is repedt, mi biztosak lehetünk, hogy a miénk már az átadásra roncsként fog megépülni. ...

Tovább Szólj hozzá

szavazás

2017. már 19.

Űrközpontot a magyarnak...!

írta: OMari
Űrközpontot a magyarnak...!

Gyulaházi Űrközpont megvalósíthatósági tanulmányának kísérőlevele :)

A projekt neve: Bolond lyukból Bolond szél fú -Gyulaházi űrközpont

A projekt címe: Gyulaháza, Bolondpuszta

Projektgazda neve: Magyar Állami Ingatlan Kupec / MÁLLIK /

Projektgazda székhelye: IMEI Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet

A projekt megvalósítás befejezésének tervezett időpontja: választásokra

Előkészítési költség: Amennyit más Uniós projektekből elsumákolunk, kivétel a 20 %-os alapjárandóságunkat

Várható teljes beruházási költség: Csillagos ég szabad szemmel láthatóságának 10 ezerszerese, mely szükség esetén növelhető tetszőleges mértékben

A projektmenedzsment szervezet bemutatása:

Projektmenedzsment szervezet vezetője Mészáros Ábrahám, Projektmenedzser: Mészáros Lőrinc, ...

Tovább Szólj hozzá

2017. már 18.

MSZP, DK, vagy Jobbik - Ki verheti a FIDESZ-t? - Összefogás? -Szavazzon!

írta: OMari
MSZP, DK, vagy Jobbik - Ki verheti a FIDESZ-t? - Összefogás? -Szavazzon!

 

sesemese.pngJelen pillanatban ez a három párt szólhat bele a "nagy" politikába. A FIDESZ-en kívül, de mivel az a kérdés, hogy ki lehet az ő leváltójuk, azért ők nem kerülhettek be a kalapba.

Realitásokat nézve csak olyan párt lehet a "nyertes", aki már most eléggé ismert, és jelentősebb tömeget tudhat maga mögött. Ilyen pedig jelenleg ez a három párt.

Ha más pártok nem lennének, Ön melyiket választaná? 

Természetesen a szavazás eredménye csak tájékoztató jellegű, sőt, még igazán annak sem tekintendő, egyszerű játék.

Tovább Szólj hozzá

2017. már 17.

Ön szerint melyik párt tudná a legjobban képviselni a közmunkás és munkanélküli réteg érdekeit? - Szavazzon!

írta: OMari
Ön szerint melyik párt tudná a legjobban képviselni a közmunkás és munkanélküli réteg érdekeit? - Szavazzon!

koooo.jpgValamit tenni kell, mert magunkban elhagyatottak vagyunk. Kell valaki, vagy valami, ami miatt odafigyelnek ránk. Kell egy olyan szervezet, amelyik ténylegesen képes képviselni az érdekeinket. Ugyan három szakszervezettel is "büszkélkedhetünk", melynek eredménye, hogy - van szakszervezetünk. Igazán lényeges eredményt egyik sem tud felmutatni. Az utóbbi időben meg a nagyközönség elől lényegében eltűntek, bárhogy keres utánuk az ember, semmiféle új információ nincs róluk. 

Ebből elég volt, nincs az embereknek ideje, energiája, hogy még évekig erre - vagy még rosszabb - sorsra rendezkedjék be.

Változtatni kell, lépni kell, képviseletet kell találni. Eddig ok, de merre induljunk? Mindegyik irányvonalnak meg van az előnye, és a hátránya is. ...

Tovább Szólj hozzá

szavazás

2017. már 15.

Mi a legnagyobb probléma ma az országban? - Szavazzon!

írta: OMari
Mi a legnagyobb probléma ma az országban? - Szavazzon!

earth_face_sm2.jpgSok gonddal küzdünk, egyénileg valószínűleg árnyaltabbakkal, országosan valahogy élesebben látszanak a problémák. Hogy gondolja, ezek közül mi a legfontosabb? Melyik az,, ami a legtöbb dologra kihat?

Természetesen az eredmény semmiféle következtetésre nem jogosít fel, ez egyfajta játék, és az eredmény is ilyen szinten kezelendő!

Tovább Szólj hozzá

szavazás

2017. már 14.

Miért nem választaná a FIDESZ-t? - Szavazzon!

írta: OMari
Miért nem választaná  a FIDESZ-t? - Szavazzon!

fidesz_1.jpgSzívem szerint nem így tettem volna be a kérdést, de ha rendesen megkérdezem az embereket, hogy szavazna-e a fidesz-re, akkor megint gubancok lennének a szavazásnál, márpedig engem tényleg érdekel az emberek valós véleménye, nem pedig valami manipulálás látszateredményét szeretném szemlélgetni.

Tudjuk, hogy sokan szavaznának a mai napig a fidesz-re, de azt is, hogy sokan mereven elzárkóznak előle. Az arányokról lehetne vitatkozni, de nincs értelme.

Viszont, hogy valaki miért nem rájuk adná a voksát, annak több oka is lehet. Nézzünk utána!

 

Természetesen az eredmény csak tájékoztató jellegű, lényegében játéknak tekintendő a szavazás, következtetésre nem alkalmas.

Tovább Szólj hozzá

2017. már 13.

Nemzeti komolytalan konzultáció - az 5 legfontosabb témában! - Szavazzon!

írta: OMari
Nemzeti komolytalan konzultáció - az 5 legfontosabb témában! - Szavazzon!

 

Nem, nem a Kormány által feltett kérdésekről van szó, őszintén megvallva mákszemnyit sem érdekel, már a legelső konzultációjuknál leesett a tantusz, hogy abszolút nem érdekli őket a véleményem, hisz már hamarabb megkezdték a törvénymódosításokat, mint ahogy a válaszom beérkezett, és átnézhették volna.

Kezd nagyon legem lenni a levelezgetésükből, ezért úgy gondoltam, csinálok egy önálló kérdőívet arról az öt témáról, ami manapság az utca emberét a legjobban foglalkoztatja, legalábbis az út bal oldalán...

A felmérés egyszerűen játék, egy agyament ötlet, ezért se fent, se lent - kérem - ne vegyék komolyan, eredményei csak érdekességként böngészhetők, vicc kategóriában! orban-viktor-egyedul-1024x576.jpg

.

Tovább Szólj hozzá

2017. már 12.

Ön szerint ki hekkeli a szavazásokat? Hekkeli valaki egyáltalán? - Szavazzon!

írta: OMari
Ön szerint ki hekkeli a szavazásokat? Hekkeli valaki egyáltalán? - Szavazzon!

egyre-keresettebbek-az-etikus-hackerek_screenshot_20130425114106_2_nfh.jpgLegalább egy hónapja rakunk fel naponta 1-2 szavazást. Sokszor minden gond nélkül lezajlik az egész, ellenben ha fidesz-t érintő kérdést rakunk fel, akkor sokszorosa szavazat érkezik be, mint a letöltések száma, és érdekes módon a válaszadók még a baloldali csoportokban is a fidesz mellett szavaznak.

Először persze elgondolkodtunk, hogy ez hogy lehetséges. Két szavazatot egy ember nem adhat le, csak ha IP-címet változtat, de azt új letöltésként érzékeli a rendszer.

Próbálkoztunk ide írni, meg oda írni, de igazából nem sok eredménnyel.

Ezért hát megpróbálunk olyan kérdéseket felrakni, amibe sok értelme nincs belenyúlni. De azt mi csak hittük, mert még a kispártos mai felmérésbe is belekontárkodtak...

Érdekel bennünket, mi ...

Tovább Szólj hozzá

2017. már 12.

KDNP? Mi a szent sz@r?

írta: OMari
KDNP? Mi a szent sz@r?

Tévedés ne essék, nem a vallást gyalázom, hanem ezt a pártnak nevezett csoportosulást, amelyik 1994 óta önállóan még nem mérettette magát parlamenti választáson, csak vagy  a Centrum Párttal, vagy a FIDESZ-szel közös listán. Igazi választói támogatottsága nincs, mint egy pióca, vagy más élősködő lóg a gazdatesten, jelen esetben a FIDESZ-en, mi meg kötelesek vagyunk e szimbiózis miatt eltűrni olyan intézkedéseket, amelyekre felhatalmazást anno még véletlenül sem adtunk.

kdnppp-crop.jpg

Mi is a teljes nevük? Kereszténdemokrata Néppárt  

keresztény - Krisztus követője /betartják tanításait?/

demokrata - a nép uralmán alapuló politikai nézet - /figyelembe veszik a nép akaratát?/

néppárt: szerveződés a reformok megvalósítására, ...

Tovább Szólj hozzá

KDNP FIDESZ Semjén

2017. már 12.

Orbán Viktor nekünk építi a stadionokat - vedd megtiszteltetésnek! - videóval

írta: OMari
Orbán Viktor nekünk építi a stadionokat - vedd megtiszteltetésnek! - videóval

Szombat-vasárnap kihajthatsz a bicajoddal a hipermodern stadion  VIP-páholyába, és lazíthatsz a heti közmunka után kedvenc csapatod fenomenális játéka láttán.Szégyen, milyen stadionjaink voltak... Még belegondolni is szörnyűség. Örök hála megmentőnknek! És hála azért is, mert pár év múlva már az Új Puskásban drukkolhatunk azért, hogy még egy-két napig kihúzzuk a közmunkás bérből a jegy megvétele után...


Tudod Te Viktor, mit jelent az a szó: szégyen?

Az nem szégyen, hogy a nyomor nyomorában élnek emberek, hogy az ország egyharmadában nincs munkahely, hogy ha valaki pályakezdő, 50 feletti, alul képzett, vagy netán kisebbségi, akkor lényegében csak álmodhat megfelelő munkahelyről? Hogy a Kormány még le is tagadja őket, ...

Tovább Szólj hozzá

orbán stadionok

2017. már 12.

Kinek jó, hogy sok a kis párt? Ön választana olyan pártot, amelyiknek nincs esélye parlamentbe kerülni? - Szavazzon!

írta: OMari
Kinek jó, hogy sok a kis párt? Ön választana olyan pártot, amelyiknek nincs esélye parlamentbe kerülni? - Szavazzon!

"Kispártok" mindig voltak, vannak, és lesznek is, de választások közeledtével újra és újra elszaporodnak. Hogy aztán ez miért történik, azért, mert bíznak valóban a sikerükben, és elkötelezettségből alakulnak és indulnak a választásokon, vagy mert elkötelezettek, de nem saját ügyükben, hanem más pártot akarhatnak előnyhöz juttatni  a szavazatok megosztásával - ez örök kérdés. Ön mit gondol erről? 

Természetesen a szavazás eredménye semmiféle végkövetkeztetésre nem jogosít fel, csupán játéknak tekintendő. 

kispart.jpg

Tovább Szólj hozzá

szavazás

2017. már 11.

Ön választaná a KDNP-t a FIDESZ ellenében? Mit szólna hozzá, ha Semjén Zsolt lenne a miniszterelnök jelölt?Megválasztaná?- Szavazzon!

írta: OMari
Ön választaná a KDNP-t a FIDESZ ellenében? Mit szólna hozzá, ha Semjén Zsolt lenne a miniszterelnök jelölt?Megválasztaná?- Szavazzon!

Ez most egy költői kérdés, mert egyrészt ilyen nem történhet meg, ők már egyek lettek, másrészt az egyik párt a másik nélkül elképzelhető, hogy már nem is teljesen életképes. Hogy aztán melyik párt az, amelyikre egyikként gondolok, azt mindenki saját maga döntse el.

Mindenesetre érdekel, hogy az emberek hogy gondolják, tényleg van-e mögöttük erő. Az is izgalmas kérdés - persze lehet hogy csak nekem, hogy Semjén Zsoltot el tudnák-e képzelni miniszterelnökként. Mondjuk, számomra ez a kérdés a vicc kategóriába tartozik, de lehet hogy vannak olyanok, akik komolyan elgondolkodnak a kérdésen, és még náluk esélye is lenne. Nézzük, hányan vannak!

Természetesen a két kérdésre adott válaszból semmiféle komoly következtetést ...

Tovább Szólj hozzá

szavazás

2017. már 11.

Drága Viktorom! Hallom, jövő nyáron nyírtok ki, de addig még élni akarok

írta: OMari
Drága Viktorom! Hallom, jövő nyáron nyírtok ki, de addig még élni akarok

br.jpegÉpp ideje, hogy végre megszólaltatok! Már azt hittem valami baj történt, vagy kicsit pihengetni átruccantál Grazba, de hál Istennek semmi gond, totálteljesen megnyugodtam... Ezek szerint két hónapja elmélkedtek rajta, rágjátok a körmötöket, most kb. a könyökötöknél tartotok: Hogy kéne beadni ezt az egész közmunkás leépítést úgy, hogy jövő tavaszig a kecske is, meg a "káposztu" is megmaradjon... Hisz  egy év múlva jönnek a választások...

Viktor! Én nem tudom, hogy lehettek ilyen hülyék, hogy előre belengetitek egy bő kétszázezres rétegnek: "Figyusz, Senkiháziak! Sz...nak se nézlek benneteket, innentől úgy éltek meg, ahogy akartok. A statisztikát feljavítottátok, aztán meg rövidesen úgyis vége az Uniós kánaánnak, ha majd ...

Tovább Szólj hozzá

adóbevallás asszony Orbán Viktor Tállai

2017. már 10.

Milyen egy megbízható politikus? Szegény, vagy gazdag? - Szavazzon!

írta: OMari
Milyen egy megbízható politikus? Szegény, vagy gazdag? - Szavazzon!

Ez egy olyan kérdés, ami sokakat foglalkoztat, de legalábbis téma szokott lenni akár baráti beszélgetésekkor is, főleg választások közeledtével.

Sokan úgy gondolják, nem árt az, ha a politikus tárcája már akkoriban is jól ki van tömve, mikor belép a politika színpadára. Mások úgy gondolják, ha túl sok tejbe aprítani valója van, akkor a kisemberek gondjával nem foglalkozik, hisz a gazdag a szegénynek sohasem barátja. 

Ön mit gondol erről a kérdésről?

Természetesen a szavazás eredménye semmiféle végkövetkeztetésre nem jogosít fel senki, egyszerű játéknak tekintendő. Örülnénk, ha a szavazatok száma maradna a letöltések száma alatt. Sőt, elvárható lenne.

szegeny-es-gazdag.jpg

Hát, akkor fussunk neki!

  szegeny-gazdag.png

Tovább Szólj hozzá

szavazás

2017. már 09.

Önnek mi a gondja Orbán Viktor politikájával? - Szavazzon!

írta: OMari
Önnek mi a gondja Orbán Viktor politikájával? - Szavazzon!

Orbán Viktor személye központi kérdés. Lényegében egy személyben testesíti meg a FIDESZ-t. Ugyan ez ellen sokan tiltakoznak, de a valóság az, hogy nélküle a kormányzó pártot elképzelni nem lehet. Sokan azért nem tudják elképzelni,mert tökéletesen meg vannak elégedve politikájával, sokan pedig azért, mert úgy gondolják, hogy ő lényegében egy nyáj vezetője, mindenki csak utána megy, és önálló lépést valójában nem tehet.

Most azokkal az emberekkel, akik az első csoportba tartoznak, nem foglalkozunk. Ennek meg van az oka, őszintén megvallva unom már, hogyha fideszt érintő kérdést teszünk fel, akkor a letöltés szám többszörösét szavazzák a fidesz-fanok, ami ugye normálisan lehetetlen lenne. Ennyit a szabályos szavazásról, ...

Tovább Szólj hozzá

szavazás

2017. már 09.

A közmunkás és munkanélküli más ember, mint aki dolgozik? - Szavazzon!

írta: OMari
A közmunkás és munkanélküli más ember, mint aki dolgozik? - Szavazzon!

kozmunka-program4-1024x682.jpgAzt mondod, hogy ez egy hülye kérdés? Sokan nem tartják annak, hanem azt mondják - bizonyított, hogy más, mert míg sokan keresik a munkát, akarják a munkát, tesznek érte, tanulnak, áttelepednek, nem isznak, nem hőzöngenek, nem lopnak - addig a kérdéses réteg a társadalom perifériáján él,lényegében élősködik a többin. 

Ön szerint mi a helyzet? 

Természetesen a szavazás eredménye semmiféle komoly végkövetkeztetésre nem jogosít fel senki, és hogy szavazásokat teszünk közre egyes embereket ez nem jogosítana fel arra, hogy manipulálják azt, de mégis megteszik. Buta ember vízzel főz... Attól még, hogy valamit másképp állítanak be, mint a való - még a tények tények maradnak..

Hát, fussunk neki!

 

 

Tovább Szólj hozzá

szavazás

2017. már 08.

Ön szerint 2018-ban várható komoly választási csalás? - Szavazzon!

írta: OMari
Ön szerint 2018-ban várható komoly választási csalás? - Szavazzon!

Minden országos választás körül felreppen a hír, hogy az aktuális hatalmon lévő így csalt, ezt tette, azt tette. A legtöbben hitetlenkedve állunk, hisz - elvileg - kivitelezhetetlen lenne egy belenyúlás a rendszerbe. Persze, valahol tudja az ember, hogy mióta számítógépek vannak, azóta alapjában véve minden megtörténhet. Elgondolkodtató az is, hogy ha kicsiben nem tud országunkban egyszavazásos játék szabályosan lezajlani - márpedig nem tud - akkor mit várhatunk a "nagy játéktól"? És az azt lebonyolítóktól? Önnek mi erről a véleménye?

Természetesen az eredmény semmiféle következtetésre nem jogosít fel senkit, az aktuális kérdés csupán szórakozásként kezelendő, természetesen annak eredménye is. 

Borítékozni tudom előre a ...

Tovább Szólj hozzá

szavazás

2017. már 08.

Látjátok feleim, hogy a hibásak Ti vagytok?

írta: OMari
Látjátok feleim, hogy a hibásak Ti vagytok?

Gondolkoztál már, hogy miért néznek le az emberek? Miért kezelnek selejtként, semmi emberként, aki még a saját élete irányításához sem ért? Persze, Neked is van benne részed, hogy idáig jutottál, mint mindenkinek a saját élete alakulásához. De - hogy konkrétan itt tartasz, közmunkásként tengődsz, mert más lehetőséged nincs, és még a többi, ügyesebbnek mondott, talpraesettebbnek gondolt, okosabbnak tartott, vagy esetleg nívósabb szülővel megáldott még jogot is formál ahhoz, hogy kioktasson, és megoldja életed problémáit, azért elég egyedi... Hol van még a társadalomban egy  - a magyarban - egy olyan réteg, akit ennyire lenéznek, és ennyire megpecsételtek? Talán még a cigányság, és persze külső szemlélőként a ...

Tovább Szólj hozzá

közmunka lekezelés

2017. már 07.

Ha egy politikust korrupciós vád ér, Ön szerint mit kellene tennie? - Szavazzon!

írta: OMari
Ha egy politikust korrupciós vád ér, Ön szerint mit kellene tennie?  - Szavazzon!

Tele van a sajtó korrupciós ügyekkel. Itthon is, külföldön is. A külföldieken általában átsiklunk, a hazaiknál jobban felkaptuk a fejünket. De úgy igazából egy ügynek sincs vége, és ha van is a dologban valami, nem érezzük, hogy történne valami. Nagy szavak vannak, de tettek nem igazán.

Keleten komoly következménye van még annak is, ha csak korrupciós vád is ér valakit, hazánkban vád sok van, vizsgálat kevés, ha igen, az meg nem független.

Lehetne másképp is? 

Természetesen a szavazás eredményéből semmiféle következtetést nem lehet levonni, ez csak egy játék, egy olyan nép játéka, akik már ki sem látszanak a korrupcióból. 

corruption-660x330.jpg

Tovább Szólj hozzá

2017. már 07.

Miért hülye a magyar, ha szegény?

írta: OMari
Miért hülye a magyar, ha szegény?

 

Dehogy hülye! Csak annak nézik, és így állítja be a kormányzati politika, hisz neki ez a jó. Ha valaki hülye, akkor ami történt vele - elszegényedés, nyomor, közmunka - csakis az ő hibája, senki más nem tehet róla, nem lehet kezdeni vele semmit. 

Mégis csak másképp néz ki, ha azt mondhatja mondjuk egy államtitkár, hogy mi mindent megteszünk, mindent megtettünk eddig is, meg vannak a lehetőségek, hisz munka, és átképzési lehetőség dögivel van az országban, csak élni kéne vele, e helyett ott vannak élhetetlenék, akik nem elég, hogy buták,  ráadásul még lusták is, és meg nem mozdulnának a világ minden kincséért.

Az, hogy ez így alakult, hogy manapság már aki szegény nem csak egyszerű nincstelen, hanem tökkelütött, ...

Tovább Szólj hozzá

2017. már 06.

Ön szerint ki lehet majd Orbán Viktor utódja? - Szavazzon!

írta: OMari
Ön szerint ki lehet majd Orbán Viktor utódja? - Szavazzon!

Sajnos a kérdést úgy kellett megfogalmaznunk, hogy ne legyen lehetőség - vagy legalábbis kisebb legyen - a szavazásba belenyúlásba, ezért megint csak az egyik oldal véleményét vesszük figyelembe. Nem mi kezdtük, akinek problémája van ezzel, nyugodtan nézelődjön a Szavazás fülnél, a blogban bal oldalt fent. Ha az után is azt mondja, hogy minden stimmelt, hogy látja, a letöltéseknek a többszöröse érkezett egyetlen pártra, vagy pártemberre, és az minden esetben narancs színű, akkor nyugodtan ágáljon...

Nyilván sok embert érdekel, hogy mi lesz majd később. Lehet hogy egy év múlva, lehet hogy több. De egyszer eljön az idő, amikor érkezik valaki más. Ki lehet az?

Természetesen a szavazás eredménye semmiféle messzemenő ...

Tovább Szólj hozzá

szavazás

2017. már 06.

Volt egy álmom

írta: OMari
Volt egy álmom

Volt egy álmom, nekem is! Már egész szépen körvonalazódott. Viszont most ott tartok, hogy kezdem elfelejteni. Bíztam abban: nyugodt élet vár rám. Annyira legalábbis, mint annak elviekben megadattatik, aki e világra született. Hogy lesz munka, lesz megélhetés, lesz család, igazi Haza, és hazaszeretet. A Haza részéről pedig a másik elfogadása. Bíztam abban, hogy a pénzt a legfontosabb dolgokra költik, arra, hogy mi, állampolgárok jól járjunk, hogy az álom után az élet álomszerű legyen. Bíztam abban, hogy a politikusok is emberek, hogy csakis jót akarhatnak, még véletlenül sem manipulálnak, hisz tudják alapból ez milyen veszélyekkel járhat, bíztam abban, hogy egyenrangú félként tekintenek minden állampolgárra, hogy nem rekesztenek ki senkit, ...

Tovább Szólj hozzá

volt egy álmom

2017. már 05.

Tanmese a kék/barna szemről... Meg a sárga mellényről...

írta: OMari
Tanmese a kék/barna szemről... Meg a sárga mellényről...

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Jane Elliott nevű amerikai tanítónő. Amerikában járunk, 1968-ban. A 35 éves tanítónő fejébe vette, hogy harcolni fog a rasszizmus ellen, s úgy gondolta, ezt a legjobb gyermekkorban elkezdeni. S mivel ő tanítónő - ott van a kezében a lehetőség, hogy megtanítsa "gyermekeit" a toleranciára, az elfogadásra, hogy ne legyen előítéletük másokkal szemben.

Egy nap bement osztályába, és azt mondta a gyerkőcöknek, hogy a kék szeműek okosabbak, és felsőbb rendűek - akár Washington - a barna szeműek pedig butábbak és agresszívabbak. A barna szemű gyerekeknek ráadásul megkülönböztető gallért kellett viselniük, és nem is játszhattak a kék szeműekkel. heterocromie_de_iris.JPG

A gyermekek viselkedése lényegében azonnal ...

Tovább Szólj hozzá

2017. már 05.

2 ok, amiért jó a közfoglalkoztatás, és 5 ok, amiért nem - videóval

írta: OMari
2 ok, amiért jó a közfoglalkoztatás, és 5 ok, amiért nem - videóval

Valójában szándékomban állt 5 "jó" okot is összekotorni a közfoglalkoztatásra, a munkavállalók szempontjából, de minden igyekezetem ellenére nem sikerült...10-15 évvel ezelőtt is volt közmunka, nincs ezzel semmi gond. Viszont jóval kevesebben vettek részt a programban. Akkoriban még évi 30-40 ezer ember, most pedig már kétszázezernél is többen. 

Akkoriban a közfoglalkoztatott lényegében minimálbért keresett, jelenleg a legkisebb bértől harmincezer forinttal kevesebbet visz haza.

Először foglalkozzunk azzal, miért is jó, hogy van közmunka!

Talán a legfontosabb az, hogy az a réteg, amelyik egyébként nem, vagy nehezen jutna munkalehetőséghez, legalább ilyen módon dolgozhat  , pénzt kereshet. Vannak országrészek, ahol a ...

Tovább Szólj hozzá

rossz ok közmunka közfoglalkoztatás

2017. már 05.

Ön el fog menni a 2018-as választásokra? Tudja már kire fog szavazni, vagy még kivár a választással? - Szavazzon!

írta: OMari
Ön el fog menni a 2018-as választásokra? Tudja már kire fog szavazni, vagy még kivár a választással? - Szavazzon!

parii.jpgMint tudjuk - jövőre választások lesznek. Remélem "tisztán" ... Hónapról-hónapra felmérések készülnek, minden intézetnél más eredmény jön ki, de egyben megegyeznek, rengetegen vannak, akik még nem tudják, vagy nem akarják közölni, kire is szavaznak. Méghozzá annyian, hogy simán eldönthetik a közelgő választásokat. Én egy buta ember vagyok, de logikám szerint, ha már valaki gondolkodik, akkor az biztos, hogy nem arra akar szavazni, akire előzőleg... 

Szeretném felhívni kedves játszadozó embertársaim figyelmét, hogy a szavazás eredménye semmiféle következtetésre nem alkalmas, sima szórakozásnak tekintendő. Mint, ahogy szerintem egy telefonos felmérés sem, ahol megkérdeznek ezer főt, és ebből vonnak messzemenő következtetéseket. ...

Tovább Szólj hozzá

szavazás

2017. már 04.

Ha nem szereti a Kormány politikáját, miért? - Szavazzon!

írta: OMari
Ha nem szereti a Kormány politikáját, miért? - Szavazzon!

Nem mindenki elégedett a Kormány politikájával, viszont még sokan nem fogalmazták meg maguknak sem, hogy pontosan miért. Nézzünk utána. Sajnos ez után kénytelen vagyok úgy megfogalmazni a kérdéseket, hogy lehetőleg a manipuláció lehetőségét kizárjam. Ezt pedig csak úgy tehetem meg, hogy kifejezetten az elégedetlenek véleményét kérdezzük meg, és csak gondolatban konstatáljuk, hogy nyilván vannak elégedettek is. Akik nem tettek azért, hogy így lépjünk, köszönjék meg azon emberkéknek, akiknek napok óta más kedvtelése nincs, csak hogy többszörös szavazatot adjanak le, vagy manipuláljanak.

Természetesen a szavazás eredménye semmiféle végkövetkeztetésre nem jogosít fel, egyszerűen tájékoztató jellegű, mondhatnám játék. Fussunk ...

Tovább Szólj hozzá

2017. már 04.

Van, amit nem szeret a jelenlegi Kormány politikájában? - Szavazzon!

írta: OMari
Van, amit nem szeret a jelenlegi Kormány politikájában? - Szavazzon!

Nem mindenki elégedett a jelenlegi Kormány politikájával. Viszont kevesen tudják elmagyarázni, miért is? Ideje elgondolkodnunk rajta, mi is az igazi ok... Már, ha van egyáltalán. Hisz nyilván sokan elégedettek is.

Természetesen az eredményből semmiféle végkövetkeztetés nem vonandó le, ez lényegében csak egy játék.

kormany.jpg

 

 

Tovább Szólj hozzá

szavazás

2017. már 04.

Kimenne külföldre munkát vállalni? Ha igen, mi az oka? - Szavazzon!

írta: OMari
Kimenne külföldre munkát vállalni? Ha igen, mi az oka? - Szavazzon!

Azt mindenki tudja, hogy hazánkból több százezren élnek külföldön, javarészt munkavállalóként távoztak az Unió tagországaiba. Ön megtenné ugyanezt, vagy akár már kint is van? Ha igen, akkor miért? Mi az ok?

Természetesen az eredményből semmiféle következtetést levonni nem lehet, ez lényegében csak egy játék, reméljük mindenki így fogja fel, és a szavazatok száma nem lesz több, mint a letöltéseké!

 

 

kaland.jpg

Tovább Szólj hozzá

2017. már 04.

Ön szerint Mészáros Lőrinc okosabb, mint Mark Zuckerberg? Ki, vagy mi segítette? - Szavazzon!

írta: OMari
Ön szerint Mészáros Lőrinc okosabb, mint Mark Zuckerberg? Ki, vagy mi segítette? - Szavazzon!

A minap nyilatkozta Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere, végzettsége szerint gázszerelő, hogy lehet, azért fejlődik gyorsabban, mint a facebook-vezért, mert okosabb nála? Ön szerint is így van, vagy más az elképzelése?

Természetesen ez csak egy játék. Semmiféle messzemenő következtetés nem vonható le belőle. 

Tovább Szólj hozzá

szavazás

2017. már 03.

Ön szerint a rendszerváltás után melyik miniszterelnök volt a legjobb? - Szavazzon!

írta: OMari
Ön szerint a rendszerváltás után melyik miniszterelnök volt a legjobb? - Szavazzon!

Csináljunk egy versenyt! Igaz, kicsi az esély, hogy reális legyen, mivel minden olyan szavazásunk, ahol a jelenlegi vezetés nimbusza forog kockán - hatalmas sikert arat a fidesz-tábor körében. Igazság szerint nem teljesen ez a helyzet, hisz szavazat maximum ugyanannyi lehetne, mint az oldalletöltések száma./ jobb oldalt, sarokban a szemnél/ Érdekes módon mégis sokszoros szavazatok voltak minden olyan kérdésnél, ahol vagy a múlt, vagy a jövő fokán fontos volt, hogy a jelen legyen dicsőítve... Arra kérném a szavazók közül azokat, akiknek van egy kis idejük, és bosszantják az ilyen attrakciók, ha látják, hogy jóval több a szavazat, mint az oldal letöltések száma, akkor írjanak az Index-nek, hogy nézzenek utána mi a helyzet. Mi már megtettük, de ...

Tovább Szólj hozzá

szavazás

2017. már 02.

Ön szerint Magyarország erősödik? - Jobban él, mint akárhány éve? - Szavazzon kettőt!

írta: OMari
Ön szerint Magyarország erősödik? - Jobban él, mint akárhány éve? -  Szavazzon kettőt!

 

Hetek óta dől a médiából a reklám. Magyarország erősödik! Ön örül, ha hallja, és tudja, hogy igaz, valós dolgot hirdet, végre rohamos tempóban fejlődünk, vagy úgy gondolja, hogy csak tömik a fejétt?

cucc-crop.jpg

 

Hogy érzi? Javulás állt be életében? Jobb mint ekkor, vagy akkor? :)

 

mo.jpg

 

 

A szavazás eredménye játéknak tekintendő! Semmiféle következtetést levonni belőle nem lehet! Azok is gondolkodjanak el ezen, akik a kormánypártot valamilyen módon érintő szavazásoknál tízszer annyi voksot adnak le, mint amennyi oldalletöltés van! Ugyanis ez egyszavazatos játék! :) Úgyhogy próbálkozzanak tisztességesen! Amennyiben nem megy, kénytelen leszek hivatalos útra terelni az ügyet!" Oszt jónapot! "

Tovább Szólj hozzá

szavazás

2017. már 02.

Bátrabban emberek, fent hallják a hangunk!

írta: OMari
Bátrabban emberek, fent hallják  a hangunk!

Jó hinni, tudni,ha tényleg akarjuk, ha bízunk benne, és mindent megteszünk azért, hogy irányíthassuk sorsunkat - sikerrel járunk! Mert azért most ez történt.... Visszavonulót fújtak az esztelenség csatájában.

homunkavid.jpg

Decemberben röppent fel a hír, hogy a Kormány a közfoglalkoztatási rendszer markáns változtatásán gondolkodik. Legfontosabb elképzeléseik közé tartozott, hogy ez után 3 éven belül csak egy évig lehet a munkanélküli közmunkás, és hogy a szakmai végzettségűeket lényegében kizárnák a programból.

Ezekre a gondolatokra mi, január 1-én íródott, minden országgyűlési képviselőnek, miniszternek, és a miniszterelnöknek is elküldött levelünkkel reagáltunk. 

Levelünkben kitértünk rá, hogy ezen intézkedés ...

Tovább Szólj hozzá

2017. már 01.

Tojjunk mi is a fejükre? - Vége? Visszahívják? Hosszabbították? - Válaszoljon!

írta: OMari
Tojjunk mi is a fejükre? - Vége? Visszahívják? Hosszabbították? - Válaszoljon!

nullas.jpgMa már sok - eddigi - közmunkásnak nem kell dolgozni menni. Vannak, akiknek szóltak erről, másoknak pedig csak a papírok kézhezvétele után vált nyilvánvalóvá a helyzet. Aztán, persze vannak olyanok, akiket hatodikától, vagy 13-tól visszavárnak, visszahívtak, és olyanok is akadnak, akik valami "csoda" folytán folyamatosan dolgozhatnak tovább. Vagyis minden ugyanúgy megy, mint eddig.  Vagyis a Kormány megint azt csinálja, mint eddig. Vagyis  a Kormány ismét hülyére vette az embereket. Vagyis: ismét felröppentett egy hírt: "Szakmunkás vagy? Egy éve már közmunkásként kulizol? Ne is álmodj többet erről, de majd januárban meg tudsz mindent pontosan, mit döntöttünk rólad, a te dolgod, hogy türelmes légy..."  Aztán mi történt? Nagy semmi. ...

Tovább Szólj hozzá

szegénység közmunka

2017. feb 28.

Utolsó nap - Mert tojtak a fejedre....

írta: OMari
Utolsó nap - Mert tojtak a fejedre....

egy.jpgA mai nap van hátra még a közmunkaprogramból. Egyetlen nap, aztán a nagy semmi. Fogalmad sincs, pontosan mi történik körülötted, főnök nem mond semmit, munkaügyiben talán csak annyit, hogy sok mindentől függ, csak amit hallasz információkat, abból raksz össze egy - feltételezést.

Mert, hogy hiába logikázol, biztosra nem mehetsz.

Mondták már, vannak, akiket visszahívnak.

Hallottad, hogy a program mindenütt máshol indul.

Olyat is rebesgettek, hogy a munkaügyi dönt, nem akarják a munkáltatókra bízni kit is látnának szívesen ismét.

A lényeg, hogy eljött a leszámolás napja, /érdekes szó, most pont fedi a valóságot/ és fogalmad sincs, mi lesz ez után. Legokosabb döntés, hogy próbálkozol munkát keresni. Ha nem jön össze a ...

Tovább Szólj hozzá

vége közmunka

2017. feb 28.

Mit gondol a Kádár-rendszerről? - Szavazzon!

írta: OMari
Mit gondol a Kádár-rendszerről? - Szavazzon!

Mostanság sokszor felvetődik akár a net-en, akár más fórumokon, családi, baráti körben, hogy jobb volt akkor, minden szebb, rózsa színűbb volt. Ön mit gondol erről? És ott a másik kérdés, többször hallani naponta, hogy a mostani vezetés "komcsi" , kommunista értékrendet hordoz, valósít meg, olyan, mintha a múlt rendszert hajazná. Valóban igaz?

kadar1.jpg

Természetesen a szavazás egy játék, semmiféle komoly következtetés levonni belőle nem lehet!

 

 

Tovább Szólj hozzá

szavazás

2017. feb 28.

Tudja Ön, mi a feltétel nélküli alapjövedelem? Szükség van-e rá? - Szavazzon!

írta: OMari
Tudja Ön, mi a feltétel nélküli alapjövedelem? Szükség van-e rá? - Szavazzon!

Nyilván hallott már Ön is a feltétel nélküli alapjövedelemről. Sokan állnak mellette, sokan ellene. Bár közgazdász szemmel ez egy megvalósítható ötlet, szociológus szemmel pedig kívánatos, valahogy mégsem akaródzik még komolyan átgondolni sem a témát a vezetés részéről. Hát, akkor fussunk neki mi!

Természetesen a szavazás eredménye semmilyen messzemenő következtetésre nem jogosít fel, csak tájékoztató jellegű, érdekességnek számít. 

Ha valaki röviden utána akar olvasni a témának, ajánlhatom a Wikipédia - Feltétel nélküli alapjövedelem c. bejegyzését, mely közérthetően taglalja a témát. fa.jpg

 

Tovább Szólj hozzá

szavazás

2017. feb 27.

Mennyi legyen a minimálbér? - Mennyi pénzért érné meg itthon maradni? - Szavazzon!

írta: OMari
Mennyi legyen a minimálbér?   - Mennyi pénzért érné meg itthon maradni? - Szavazzon!

Országunkban már szinte nincs olyan család, amelyiknek legalább egy tagja nem próbálkozott már külföldi munkavállalással. Így mindenkinek ismerős a probléma: Mennyinek kéne lenni a minimálbérnek, és mennyi az a pénz, amiért az emberek már szívesebben itthon maradnának, minthogy nekivágjanak az ismeretlennek?

Természetesen az eredményből semmiféle következtetést levonni nem lehet, csupán érdekességként kezelendő!

 

 

minimalber-emeles-2016-januar_1.jpg

Tovább Szólj hozzá

szavazás

2017. feb 27.

A cigányok be tudnak Ön szerint illeszkedni? Kell-e valamit változtatni a romapolitikán? - Szavazzon!

írta: OMari
A cigányok be tudnak Ön szerint illeszkedni? Kell-e valamit változtatni a romapolitikán? - Szavazzon!

Úton, útfélen halljuk, hogy így a romák, úgy a cigányság, nem tesznek semmit maguk érdekében, csak a segélyt lesik, a munka büdös, és a többi. Ezek persze általánosítások. Sokan ellenszenvvel viseltetnek irántuk, és simán lekezelik a cigány kérdést, nem is hajlandók elgondolkodni rajta. Pedig gondolkodás nélkül megoldások sincsenek.

cigu.jpg

 

Természetesen a szavazás eredménye csak érdekességként kezelendő! Semmi messze menő következtetést levonni belőle nem lehet, csak egy réteg véleményét tükrözi.

Tovább Szólj hozzá

szavazás

2017. feb 26.

Én, a troll király

írta: OMari
Én, a troll király

 

 

Két hónapja csinálnom az oldalt, meg  a blogot, és az egészet csak azért hoztam össze, mert a Nagyfőnök rám parancsolt. Pontosabban megkért, mondhatnám ajánlatot tett. Azt mondta, hogyha megteszem, napi szinten  6 órát dolgozom az oldalon, meg  összehozom a weboldalt is, és minden nap alvás helyett inkább több órát írogatok a laptopon,merő hithűségből -  természetesen azzal a szándékkal, hogy megszédítsem az embereket - akkor szuper helyen kaphatok közmunkát.Havi 54-ért. Az az igazság, mindíg gyengém volt a pénz...  Ennyiért meg nincs olyan, amit meg nem tennék... Ugye, Te is így vagy? Hát, ráálltam. Hisz a pénz az nagy úr, egy ilyen fantasztikus lehetőséget csak nem hagy ki az ember.

Persze, nem ilyen simán történt ...

Tovább Szólj hozzá

2017. feb 26.

Ha Ön kormánypárti szavazó, miért olvas baloldali oldalakat? - Savazzon! :)

írta: OMari
Ha Ön kormánypárti szavazó, miért olvas baloldali oldalakat? - Savazzon! :)

Utóbbi időben megszaporodtak kormánypárti olvasóink. Ez érzékelhető a szavazásoknál, amelyek lényegesen rosszabb eredményt hoznak ki a baloldal szempontjából, amit a hiteles felmérések, és érezhető facebook-oldalunk kommentjeiből is. Érdekelne bennünket, miért "kingyolja magát olyan gondolatokkal valaki, ami olyan messzi áll tőle, mint Makó Jeruzsálemtől, vagy mondjuk FIDESZ a Munkáspárttól? /tőlem mindkettő elég messzi.../ Meg hogy lehet, hogy megjelenik egy kormánypárti oldalról picurkát kellemetlen cikk, máris előkerül egy nagy tanító, aki megpróbálja az emberek fejébe verni a Mester tanításait?  Komolyan izgat a téma, úgyhogy játsszunk egyet!

trollok.png

Szeretném jelezni, hogy a felmérés eredménye abszolút semmit nem jelent, ...

Tovább Szólj hozzá

2017. feb 26.

Ön szerint vannak Magyarországon modern oligarchák? - szavazzon!

írta: OMari
Ön szerint vannak Magyarországon modern oligarchák? - szavazzon!

Az oligarcha szó eredetileg tartományurat, önkényurat jelent. 2010 előtt úgy gondoltuk, hogy az oligarchák fénykora valamikor a középkor derekán lehetett. Mostanában ismét divatos lett a szó, immár más jelentésben. Valós probléma, vagy netán képzelgés az egész? Ön mit gondol erről? kerdes-valasz-tanacstalan-cf.jpg

 

A válaszok csak a látogatók véleményét tükrözik, az eredményt a teljes lakosságra kivetíteni nem lehet, mivel az olvasók összetétele egyenetlen, nem képviseli a lakosság "összetételét". Ezért kérjük az eredményt így is kezelni!

Tovább Szólj hozzá

szavazás

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu