Nyitott szemmel

Látni és láttatni

2017. júl 10.

Szemüveg nélkül a fél ország megvakul....

írta: OMari
Szemüveg nélkül a fél ország megvakul....

Mostanában sokat romlott a szemem. Nem tesz jót neki a napi több órás gép előtt görnyedés, meg hát a kor is hozzátesz egy lapáttal. Olvasásnál kifejezetten érezhető, félévente - évente váltani kell olvasó szemüveggel, de a "való világ"-ban sem sokkal jobb a helyzet, kilépve a szabadba jó pár percig még kissé összefolynak a dolgok. Még az aktuális Soros plakát is a homályba vész - mondhatnám szerencsére. 

Szóval, vagy szó nélkül szemüveg kellene. De számomra, aki megért 57 évet, így aztán jó pár évet méltóztattam adómmal hazán kasszáját növelni nem adatik meg a szemüveg készíttetés flanca... És nem csak nekem, hanem még úgy nagyjából az egyharmad társadalomnak. 

Azt mondod, voltam munkanélküli is, csak éltem ...

Tovább Szólj hozzá

TB Szemüveg

2017. júl 02.

Gergő, a hős...

írta: OMari
Gergő, a hős...

Él egy család Csokonyavisontán, akiknek kicsit mások a mindennapjai, mint a nagy többségnek.

Jelenleg az édesanya egyedül neveli három gyermekét, akikből kettő egészségügyi problémákkal küzd. Nem most kezdődött a történet, hanem még két évvel ezelőtt.

2015 nyarán jelentkeztek először a betegség tünetei a most 7 éves Gergőn. Fájt a pocakja, reggelente hányt, és a járása is furcsa volt. A háziorvos a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikájára utalta. A sürgősségiről hamarosan a neurológiai osztályra került, ahol elkezdődött a kivizsgálása.

Az MR-vizsgálat után jött a rossz hír, a doktornő közölte a szülőkkel, hogy a gyermeknek agydaganata van, azonnal műtétet javasolt.  A szövettani vizsgálat ...

Tovább Szólj hozzá

segítség betegség gyermek

2017. júl 01.

Kolozsváron bozgor voltam, itt meg 30 év után büdös román lettem

írta: OMari
Kolozsváron bozgor voltam, itt meg 30 év után büdös román lettem

Úgy gondolom, a kálváriám megér egy misét. Egy éve lejárt a kettős állampolgárságos személyim, lévén sikerült betöltenem az 53. évem. Így hát nagy dirrel-durral bementem Monorra a kormányhivatalba, ahol az előre, sárga csekken kifizetett 1500 Ft ellenében beültem fényképezkedni, gondolván - minden halad a maga normális útján.... Igen ám, de az ügyintéző közölte, hogy nem állíthat ki számomra személyit, mert rossz a keresztlevelem. Erre több mint 30 év után jöttek rá. Ugyanis 1986-ban települtem át Erdélyből. Akkor közöttem házasságot férjemmel, így törvényesen állandó letelepedést kaptam. Az ügyintéző most viszont másképp gondolta - közölte hogy megcsinálhatná ugyan a személyit, de túl macerás számára, ...

Tovább Szólj hozzá

személyi tartózkodási mozrog

2017. jún 24.

Kerekesszékkel Strasbourgig

írta: OMari
Kerekesszékkel Strasbourgig

„Nyílt levél: A Rokkantakat Felülvizsgáló Szakorvosokról - Mindenkinek!

 

Nem lehet szavakba önteni, hogy a (Little kórban) agyi bénulással született 23 éves nem csak járni képtelen beteg, hanem az Országos Egészségügyi Orvosi Bizottság egyes szakorvosai szerint éppen, hogy csak vízen járónak nem titulálták még a beteget, akinek mindenhez, a helyváltoztatáshoz is más személy segítsége szükséges.

 

 

Akinek több, az ügyben állást foglaló, a nevüket elhallgató orvososok szerint is folyamatosan és szándékosan alul minősítik az állapotát.  Akinek a betegség kezdetének időpontját folyamatosan egy közeli, valótlan időponttal jelölik, nem pedig a valóssal. Vagyis eddig minden ...

Tovább Szólj hozzá

kerekesszék strasbourg fogyaték

2017. jún 16.

Egészségkárosodott vagy? Nem csak egészséged, jogaid sincsenek...

írta: OMari
Egészségkárosodott vagy? Nem csak egészséged,  jogaid sincsenek...

tiszaalpar029.jpgA történet számunkra egy hónappal ezelőtt kezdődött, amikor üzenetet írt oldalunkon egy hölgy egy Tisza-menti kis településről. Azt írta benne, hogy bár gerinc- és ízületi kezelésre, s egyben kíméletre szorul, gyógycipőt hord, az orvosa rendszeresen figyeli állapotát - ennek ellenére az önkormányzat közmunkára kötelezte annak érdekében, hogy továbbra is kaphassa majdan a 22800.-Ft-os foglalkoztatást helyettesítő támogatást. 

Elküldték orvosi vizsgálatra, az "üzemorvos" könnyű fizikai munkára alkalmasnak találta - mint az oly sokszor megesik. Az üzemorvosnak természetesen tudomása van róla, hogy ott, azon a településen miből is áll a közmunka: közterület takarítás, paprika palántázás, gaztalanítás, gallynyesés. Egyikre ...

Tovább Szólj hozzá

2017. jún 15.

Hétköznapi apró csodák

írta: OMari
Hétköznapi apró csodák

Debrecenben is vannak még jó emberek, akiket nem a pénz hajt. Önzetlenek, segítőkészek, gondoskodók. Három pillanat az életemből, olyan három pillanat, ami nem rólam szól...

A nevek lényegtelenek, van ugyan akit név szerint ismerek, s talán jobban is, van akivel csak pár szót váltottam, és olyan is, akit csak szimplán megfigyeltem.

Első "eset" apafai történet. A hölgy, akiről szó van maga sem fiatal már, igazán érdekes, szinte kalandos élettel a háta mögött megőrizte fogékonyságát az elesettek problémájára. Apafa szegény, apró település Debrecen mellett, valójában közigazgatásilag a nagyvároshoz tartozik, csak hát mint minden külső városrész ő is elhanyagolt. Buszjárata valójában nincs, a vonat pedig egy idős ember ...

Tovább Szólj hozzá

segítség csoda

2017. jún 10.

Keveset loptatok még , Viktorkám?! Hogy egyem a lelked...!

írta: OMari
Keveset loptatok még , Viktorkám?! Hogy egyem a lelked...!

ojnyi.jpg

Hallom Lelkem, vissza akarjátok bontani a panelprolik tizedik emeleti fészkeit. Rosszul mondom, nem akarjátok, csak azt mondjátok. Hisz ha ez lenne a terv, mi a fenének menne még a mai napig a panelprogram? Egyébként is zavaros egy agy szülhette ezt a kitalációt... Arra gondoltatok már, hová tennétek azt a temérdek embert, akik kiszorultak a zagyvaságotok miatt a felső szintekről? Meg aztán nem csak ennyi az annyi, hisz amíg szórakoztok, kísérleteztek a házzal, hogy bírja-e a bontást, vagy a végén le kell bontani az egészet - mégis hová rakjátok egy házból 2-200 embert az alsóbb szintekről is? Előtte építetek bérlakásokat? A tulajoknak meg helyettük másikat, vagy megváltjátok pénzzel? És ha nem mennek bele, azt mondják, hogy márpedig Te ...

Tovább Szólj hozzá

panel orbán foci

2017. jún 05.

Nagykoalícióban ki lehetne a miniszterelnök? A koalícióban lehetne-e helye a jobbiknak?- Szavazzon!

írta: OMari
Nagykoalícióban ki lehetne a miniszterelnök? A koalícióban lehetne-e helye a jobbiknak?- Szavazzon!

fekete-tile.jpg
Tételezzük fel, hogy megtörténik a csoda, a pártok innentől kezdve a megegyezésre törekednek, konszenzusra jutnak, és választási együttműködést kötnek, koalíciót alkotnak. Eddig még ok, de ki lehetne az, aki ennek vezetője, a miniszterelnök lesz? Persze ilyen a valóságban nem történhet meg, de miért ne játszhatnánk el a gondolattal?  Melyik párt adja az ország első emberét?  

Na és ott a másik kérdés, ellenzéki koalícióban lehet-e helye a Jobbiknak? 

plakat1.jpg

 

Tovább Szólj hozzá

szavazás

2017. jún 05.

Én is Timi vagyok, és ugyanaz a miskolci lány maradtam, aki voltam...

írta: OMari
Én is Timi vagyok, és ugyanaz a miskolci lány maradtam, aki voltam...

Kedves Földim!

Mint fentebb már jeleztem, engem is Timeának hívnak, bár még jóval kevesebb nevem volt, mint eddig Neked, és az is igaz, hogy korban a duplája vagyok mint Te.

Engem tökre hidegen hagy, hogy mit posztolgatsz akár az Instagramon, mit láthatok rólad a facebook-on, meg van a saját életem.

Az sem igazán dobott fel, mikor olvastam az egyik bulvárlapban, hogy lehet veled találkozni a fánkozódban. Hallom, veszteséges, méghozzá rendesen. Mifelénk Miskolcon, ha egy hely mínuszba megy10-20 millióval, simán lehúzza a rolót, Te ezt nem teszed, persze ez csak azért lehet, mert valahogy nem vetted észre, de mégsem biztos annyira, hogy Te még mindig az a miskolci lány vagy, mint aki annak idején voltál. Nyilván elkerülte a figyelmed. ...

Tovább Szólj hozzá

2017. jún 04.

Mi kell Neked, magyar?! Demokrácia, vagy illiberalizmus? - Szavazzon!

írta: OMari
Mi kell Neked, magyar?!   Demokrácia, vagy illiberalizmus? - Szavazzon!

orbanillib.jpgÖn szerint sincs szükség demokráciára? Inkább él egy olyan országban, ahol a vezetésbe semmi beleszólása nincs, a feje felett hozzák a törvényeket, és úgy alkalmazzák azokat, ahogy kedvük tartja, vagy szeretné, ha a a szava érne is valamit.

 

Tovább Szólj hozzá

szavazás Orbán

2017. jún 03.

Nem kell a pártokra mutogatni, hogy nincs összefogás! A hibásak mi vagyunk!

írta: OMari
Nem kell a pártokra mutogatni, hogy nincs összefogás! A hibásak mi vagyunk!

magor-vert.jpgMostanában ellenzéki körökben két fő nézet van kormányváltás ügyben: "Nem kellenek pártok", no meg "Összefogás kell". 

Az elsőt igazából nem tudom hogy gondolja bárki. Nem kell politikus, szakértő kormány kell. És ki mondaná meg, hogy ki szakértsen? Mert hogy az sem mindegy ám. Vagy netán saját magát jelölné ki valaki? Ha a nép nem szólhat bele abba, hogy ki legyen kormányon, akkor mi lesz a demokráciával? Vagy megyünk a levesbe? Másrészt, ha politikai szerepbe beállítunk szimpla átlagembereket nem lehet véletlenül, hogy politikus válik belőlük? 

És ha nincs párt, aki mellettük kiállna nem lenne egy nagy katyvasz az egész rendszer? 

Szerintem nem azzal van gond, hogy a hatalomért politikai pártok versengenek. És nem az a ...

Tovább Szólj hozzá

2017. jún 03.

Azt tudta, hogy kormányváltás érdekében a népnek is össze kéne fogni, nem csak a pártoknak? Ön szerint? Szavazzon!

írta: OMari
Azt tudta, hogy kormányváltás érdekében a népnek is össze kéne fogni, nem csak a pártoknak? Ön szerint? Szavazzon!

merlegxx.pngHa egy vacak kis játékban nem tudja az állampolgár felfogni, hogy két nagy esélyes van a választásokon, és ha kormányt akar váltani, akkor a két emberből a jobb oldalira kellene szavaznia, akkor marad minden a régiben. Mert más alternatíva jelenleg nincs.

Nem kell a pártokra mutogatni, mert hiába egyezik meg akár az összes ellenzéki párt, ha a nép nem fogadja el a másik jelöltet, csak a sajátját.

Nem gond. Marad minden a régiben. 

Aztán lehet majd másra mutogatni, mint általában szokás Magyar honban.

Tovább Szólj hozzá

szavazás Orbán Botka

2017. jún 03.

Orbán vagy Botka? - Szavazzon!

írta: OMari
Orbán vagy Botka? - Szavazzon!

Nincs értelme magyarázkodni, elég egyértelmű a kérdés.

orbanbotka-e1485773316368-1024x560.jpg

Ön hogy gondolkodik ebben a kérdésben? 

Előre közlöm: Bármelyik oldalról több szavazat érkezik, mint maga a letöltés szám, simán követhető a turpisság. Úgyhogy próbálkozzunk meg tisztességesen játszani. Ok? Hisz ha egy ilyen szavazásos játék nem tisztességes, akkor hogy várjuk el magától a választásoktól, hogy az legyen?

Tovább Szólj hozzá

szavazás Orbán Botka

2017. jún 03.

10 jele annak, hogy hiéna állásközvetítővel állsz szemben

írta: OMari
10 jele annak, hogy hiéna állásközvetítővel állsz szemben

hogyan_eld_tul-csalo_munkavallalokat_2.PNGAz ország északi, keleti részén kevés a munka, képesek az emberek vakon beleugrani a lehetőségekbe. Ez a helyzet jó táptalaj a munkaerő közvetítőnek álcázott csalók, hiénák megjelenéséhez. Kihasználva a"minden áron munkahely kell" helyzetet még egyet rúgnak az óvatlan emberen.

1. Azt már mindenki tudja - legalábbis remélem - hogy közvetítésért díjat elkérni tilos, aki ezzel próbálkozik, már le is papírozhatjuk, hogy vaj van a füle mögött.

 2. Munkaerő kölcsönzés során a munkáltató első körben a kölcsönző cég, vele van szerződéses kapcsolatban a munkavállaló. Bármilyen papíron, levelen, szerződésen ott kell szerepelnie a közvetítői regisztrációs számuknak, ami kötelező és a területileg illetékes munkaügyi ...

Tovább Szólj hozzá

állásközvetítés munkaerőkölcsönzés

2017. jún 01.

Viktor! Szövetkezet nekem? Erre van eszetek!

írta: OMari
Viktor! Szövetkezet nekem? Erre van eszetek!

Két dolog van amiért írok. Az egyik, hogy tegnap volt a születésnapod - megemlékeztem róla rendesen, jóval többet foglalkoztam  vele, mint Te az enyémmel, ne tudd meg mennyit emlegettem  ez ügyben azt az  édes drága jó anyádat egész nap, többi felmenőddel egyetemben.,,Sári, a húgom meg mikor megkérdeztem tudja-e milyen nap van az felelte: hogyne tudnám...jó magasról, egy szép nagy adaggal le van pottyantva...

Sokat gondoltam Rád, de nem a jeles nap miatt, el sem felejthetlek... A tv-ből Te folysz, meg a Brüsszel. Az utcán a Te képedet látom, meg a haverjaidat. A neten is tömitek a fejemet. Rezsi, Brüsszel, Soros, - tudod - aki pénzelt. 

Juteszembe Viktor! Nekem még apám megtanította, hogy amelyik kéz etet, abba ne tegyek bele... Te ezt a ...

Tovább Szólj hozzá

2017. jún 01.

Utak, amik a pokolba vezetnek

írta: OMari
Utak, amik a pokolba vezetnek

pothole2.jpgMindenki tud példát felhozni a magyar úthálózat díszpéldányai közül, amelyek szó szerint a pokolba vezethetnek... Aszfaltot idestova már csak nyomokban tartalmazó szakaszokat érdekes módon - a Dunától elindulva Bécs irányában lényegesen kisebb számban lehet találni, mint Románia fele.. Ezek a keleti, északi utak kocsival gyakorlatilag járhatatlanok. A keleti résznek itt is - mint mindenben - sok-sok éves, évtizedes lemaradása van. Megeshet talán az is, hogy  azért nincs ezen a területen elég munkalehetőség, mert - részint a gyenge minőségű úthálózat miatt - a cégek, vállalkozások az ország ezen területeit nem látják csábítónak? Itt lenne az ideje végre a keleti területeket is fejleszteni, hisz nem kell hozzá nagy ész, mindenki ...

Tovább Szólj hozzá

magyar utak

2017. máj 30.

Gyerekről lemondani, aztán mégis kell...?

írta: OMari
Gyerekről lemondani, aztán mégis kell...?

harc0.jpg

Röviden a történet : Képen látható hölgy unokáját 3 hónapos kora óta nevelőszülők gondozták, akik múlt év tavaszán a kisfiút örökbe szerették volna fogadni. De mivel a gyermek és a nevelőszülők között a korkülönbség 45 évnél nagyobb volt áthelyezték őt másik nevelőszülőhöz, s idővel örökbe is fogadták őt. A nagymama ebbe nem akar belenyugodni, és harcol unokájáért. 

Azért nem ennyire forró a kása, valaki elkezdte már fújni azt hónapokkal ezelőtt.

A nagymama múlt év májusában még Debrecenben egy iskolában takarított közmunkásként.  Jó munkát végzett, de személyiségbeli problémák azért előfordultak nála. 

A gyermek ez időben még az eredeti nevelőszülőknél volt, akik feltették  a kérdést - ...

Tovább Szólj hozzá

debrecen nagyszülő gyámság

2017. máj 28.

Ön hogy konzultált? - Kérjük válasszon!

írta: OMari
Ön hogy konzultált? - Kérjük válasszon!

nkk-vert.jpg
Az előbb közölték velem az M1 királyi adón, hogy a jelenlegi konzultáció nagyon sikeres, a határidő letelte előtt, -amit először tudtommal május 20-a volt, tehát ezen már túl vagyunk :) - 1.600.000-en küldték vissza a válaszokat. Ismerem már őket, tudom hogy néha elszalad velük a ló, és hát annyira nem az igazmondásukról híresek, de azért ez a szám mégis elgondolkodtatott. Hogyan jöhetett össze? Az emberek úgy nagyjából egyformán működnek. Jó, ok, mondjuk van 1 millió megrögzött, szemellenzős FIDESZ-szavazó, ezek nagy része valószínű, hogy beküldte postai és internetes úton a válaszokat. De a többi? Ugye, ha most ennyi, a végére még kihozhatnak akár 3 milliót és aztán kisül, hogy még én is visszaküldtem, csak nem vettem ...

Tovább Szólj hozzá

2017. máj 28.

Választás helyett rendkívüli állapot?

írta: OMari
Választás helyett rendkívüli állapot?

orban_viktor_1984.jpgTegnap olvastam egy Rogánról szóló cikket, melyben többek között azt is részletezte, hogy a jelenlegi rendszer ellen szervezkedés folyik, táborokban készítik fel az embereket az őszi akciókra. Egyből beugrott ennek hallatán, hogy bármikor bevezethetik - ha úgy érzékelik, szükség van rá - a rendkívüli állapotot. Márpedig nálunk semmi nem történik csak úgy, minden, a legütődöttebb FIDESZ-es politikus kijelentéseire is oda kell figyelni, mert általában valamilyen más hír felvezetéséről van szó, nem értelmetlen szózuhatagról. 

Ezen elcsámcsogtam egy fél napot, aztán szépen ki is ment a fejemből, hisz rajtam kívül - a híreket olvasva - nem igazán tapadt rá bárki. Eltartott ez a nyugalom a mai napig, amikor is reggeli unalmamban ...

Tovább Szólj hozzá

2017. máj 27.

Ön hogy ünnepli Orbán Viktor május 31-i születésnapját? - Szavazzon!

írta: OMari
Ön hogy ünnepli Orbán Viktor május 31-i születésnapját? - Szavazzon!

szulinap.jpg

Már csak néhányat kell aludni, és itt a nagy nap, bölcs vezérünk 54. születésnapja. Bizonyára sokan várják már, hogy jókívánságaikkal elhalmozzák miniszterelnökünket. 

Vannak, akik levelet írnak, olyanok is nyilván, akik a Facebookon, vagy Twitteren üzennek, lesz olyan is, aki ajándékot vesz neki és személyesen, vagy postai úton próbálja eljuttatni, és szép számmal imádkoznak érte a nagy napon.

 

Ön hogy gondolkodik erről a kérdésről, mit küldene szívesen a Kormányfőnknek, hogy ünnepelne? Elvégre csak egyszer lehet 54 éves is az ember....

 

Tovább Szólj hozzá

születésnap orbán szavazás

2017. máj 26.

Munkaerőpiaci járulék - de minek, ha lenyelik?

írta: OMari
Munkaerőpiaci járulék - de minek, ha lenyelik?

00227458.jpegIstván több évtizedes, lényegében folyamatos munkaviszony után munkanélküli lett. Mivel alkalmazott volt, mindig vonták tőle a fizetendőket. Köztük a munkaerőpiaci járulékot is, ami lényegében egyfajta biztosítás arra esetre, ha munkanélkülivé válik, , ellátása legyen. A munkanélküli segélyen eltöltött idő eleinte 24 hónap volt, aztán jött az egy év, ami a mai napra már 3 hónapra csökkent.  Ennyi idő alatt kellene egy munkáját elvesztett embernek ismét elhelyezkednie. Márpedig egy átlagos álláskereső másfél évnél tovább él segélyeken, közmunkával fűszerezve. 

Miért jó az az államnak, ha István 3 hónap után 22 ezer forintos ellátást kap, és ezzel szinte esélytelenné válik a munkaerőpiacon való újabb ...

Tovább Szólj hozzá

járulék segély közfoglalkoztatás

2017. máj 24.

Emberi jogok? Ballibsi mendemonda...

írta: OMari
Emberi jogok? Ballibsi mendemonda...

szemetugy.jpgNem sok, maga az Állam által - polgáraival szemben elkövetett nagyobb bűn létezhet annál, minthogy törvénnyel mondja ki, Te, és Te kevesebbet érsz nekem. Ráadásul még meg is magyarázza, és a többi polgár fejébe sulykolja azt. 

Mert fogjuk fel végre, hogy mi történik! Van egy minimálbér, ami azért van, hogy ne lehessen alámenni. Ha egy vállalkozó ezt a törvényt megsérti, akkor megbüntetik. Ellenben az Állam azt mondja, ott ez a bizonyos közmunkás réteg, amelyiket én dolgoztatok, tetemes hányadát a saját magam által fenntartott intézményekben, vállalatokban, ők csak azért mert munkájukat közfoglalkoztatásnak neveztük el, és elhintettük, hogy ezen a téren láblógatás folyik, alacsonyabb bérre jogosultak, vagyis megalkották a ...

Tovább Szólj hozzá

szociális háló emberi jogok közmunka ballibsi közfoglalkoztatás

2017. máj 23.

Ön szerint Orbán Viktor miért tartja általában a zsebében a kezét? - Szavazzon

írta: OMari
Ön szerint Orbán Viktor miért tartja általában a zsebében a kezét? - Szavazzon

zsd.jpgAkár kínai interjúról van szó, akár Bözsi néninél tett látogatásról egyben biztosak lehetünk, Orbán Viktor keze előbb-utóbb a zsebébe kerül.

Mit gondol erről a nép gyermeke? 

Lehet ezt viccesen, ironikusan, és a pszichológia oldaláról is magyarázni, kinek-kinek egyénisége szerint.

Fussunk neki!

zsdd.png

Tovább Szólj hozzá

2017. máj 21.

Miniszterelnök maximum két ciklusban? - Szavazzon!

írta: OMari
Miniszterelnök maximum két ciklusban? - Szavazzon!

vikussssss.jpgSokan gondolkodnak úgy, hogy nem jó az, ha egy vezető túl hosszú ideig marad pozíciójában. Belefárad, elsivárul, vagy épp öntelt, túl magabiztos lesz, esetleg rutinná válnak feladatai, ami nem tesz jót, munkája minőségére káros hatással lehet.

Ön hogy gondolkodik ebben a kérdésben. Jelen esetben el kellene vonatkoztatni a jelenlegi vezetéstől, általánosságban kérdezem. 

Előnye lenne, hogy megszűnne a megváltoztathatlan politikai elit rétege, nem rendezkednének be véglegesen, és kevésbé lehetne számítani jogsértésekre.

Hogy mi a hátránya? Ugyanaz. Változna állandóan a politikai elit, gondolniuk kéne a jövőre, és nagyobb eséllyel kellene számítaniuk jogsértés esetén felelősségre vonásra. 

Persze nyilván mindenki ...

Tovább Szólj hozzá

szavazás

2017. máj 21.

Porból lettünk, porrá leszünk...

írta: OMari
Porból lettünk, porrá leszünk...

Pár évvel ezelőtt egy temetői munkás tanfolyamot végeztem, melynek bizonyítványa arra adott volna jogosítványt, hogy temetőknél, vagy akár temetkezési vállalkozásoknál helyezkedjek el. 

Mint annyi tanfolyammal megesik hazánkban, ezzel a végzettséggel sem mehetsz semmire, ha csak már nem dolgozol akár sírásóként, akár halottszállítóként, vagy netán hamvasztómesterként / de ez utóbbihoz nyilván a gázkazánokhoz is értened kell / ...úgy általában a temető területén. Ugyanis a tanfolyamok meghirdetésekor elfelejtik közölni, hogy ezekre a területekre lényegében lehetetlen bekerülni, kihalásos lényegében a rendszer. Anyagilag nagyon is megéri a halottak környékén tevékenykedni.

Mindenesetre annyiban jó volt ez az egész, hogy ...

Tovább Szólj hozzá

temetkezés krematórium

2017. máj 21.

Viktor! ÉN ÍGY - messziről - SZERETLEK!

írta: OMari
Viktor! ÉN ÍGY - messziről - SZERETLEK!

szarka.jpgNo, Kedveském - így se nagyon -  tudod, ez csak egy mondás... Van az a viháncolós, vetélkedőnek álcázott propagandátok a királyi adón...Magyarország én így szeretlek...Tudod...  Drága megboldogult Uram mondogatta  ezt anno, mikor a pulink, Csikasz már fél napja ugatott, apjuk meg kiment a tornác végibe, a mejjire  fonta a kezét, megállt, összevonta a szemöldökét,pont úgy a lelkem, mint a "Oszterrózsasanyi" és annyi....pont került a csaholás végére, mert hidd el, a kutya már tudta hogy elég... Mintha csak elvágták volna a félnapos vircsaftot, abba a minutumba somfordált is Csikasz be a vacokba, még az a koromfekete orra hegye se látszott ki... Na, ilyenkor mondta azon a szép, erőteljes hangján az Emberem, hogy"Látod Csikasz? Én így ...

Tovább Szólj hozzá

németország Viktor bözsi néni

2017. máj 20.

Ha ellenzéki, Ön 2018-ban kire szavazna? Melyik pártot választaná?

írta: OMari
Ha ellenzéki, Ön 2018-ban kire szavazna? Melyik pártot választaná?

momi.jpgGondolkodott már rajta biztos, még ha jelenleg még nem elkötelezett egyik párt mellett - akkor is. El lehet merengeni rajta, hogy milyen jó lenne politikusok nélkül élni, meg szakértői kormány, és a többi, de ezeknek az elméleteknek igazán realitása nincs. Az biztos, hogy jövő év tavaszán országunkban választások lesznek, és valakire adni kell a voksunkat. Ha nem szavazunk, nem választunk, akkor a jelenleg regnáló pártot támogatjuk. Ha minipártra adjuk a voksunkat, akkor is. Ezzel  a nézettel persze lehet vitázni, de ha olyan párt mellett állunk ki, akinek még halvány esélye sincs  a parlamentbe jutásra, akkor végül is mégis csak ez a helyzet, hisz minden nagyobb párttól elvett szavazat egy parlamenti bejutásra esélyes párt helyzetét ...

Tovább Szólj hozzá

munka szavazás g levél közmunka nyilt levél Magyarország

2017. máj 18.

Viktor, holnap indulok!

írta: OMari
Viktor, holnap indulok!

Bözsi Néni vagyok Viktorkám, már kétszer beszélgettünk, Szentem! Én ugyan azt a beszélgetést szeretem, amikor mindenki elmondja a kínját, de tudom, hogy a Te fejed nem kettes, hanem egyes számrendszerben menetel, ezért velem nem cseveghetsz. 

Holnap indulok németbe, most még van egy percem, hogy írjak Neked, ezért meg is teszem. Mert, miért ne? Ennyi jár nekem... neni.jpg

Ugye milyen művelt vagyok ennyi idős létemre? Tudom, hogy mi az: számrendszer. Úgybiza' ... a gép kettessel működik, Te pedig az egyessel, Fiam!  Na, ebből is látszik, - mert vén szipirtyó létemre konyítok valamit a számítástechnikához -  hogy a Fillentő Szijjártó Jani kivételesen igazat mondott,  mi vagyunk Európában a  digitalizáció fejei. Én nem tudom mi van fent, mit ...

Tovább Szólj hozzá

2017. máj 16.

Az ellátások, jövedelmek nem töltik be szerepüket - lépni kell!

írta: OMari
Az ellátások, jövedelmek nem töltik be szerepüket - lépni kell!

lmm.jpg86 ezer lett a létminimum. Elrévedtem hirtelen, mennyi lenne az annyi, de persze tudnod kell, nekem - közmunkásként - ez az összeg csak vágyálom. Nem csak nekem, múlt évben még a minimálbér is messze lemaradt... Pedig dolgozunk a megélhetésért, senki nem mondhatja, hogy ez egy ölbe kapott kereset.És ott vannak azok, akik bár eddig munkás emberek voltak, csak közbeszólt az élet, jött a betegség, meg a rokkantsági, vagy a járadék. Ami 28 ezernél kezdődik. Ez, vajon mire elég? És a 22 ezer, amivel szinte a rendszer halálra ítél? És még fenyegetőzik is, hogyha ez, vagy az nem ok, akkor elveheti...

Utolsó átutalásom 54 ezer volt, és ez az idei bér, előzőben 1-2 ezerrel kevesebbet értem a közösnek. Akkor még 22 ezerrel, ma már 30 ezerrel ...

Tovább Szólj hozzá

szegénység ellátás létminimum

2017. máj 15.

Eszperente kereset egy telhetetlen feletteshez

írta: OMari
Eszperente kereset egy telhetetlen feletteshez

1-2.jpgTe egy eleven, kedves, szertelen, eszes gyerekember egyszer  felvetetted, rendszerem melyet veled eltemettem ellenszenves, kegyetlen, embertelen lehetett. E rendszert Te, - meg egyebek .  leteperted. Velem egyetemben. Ezzel szeretetemet elnyerted, fejfedelemet emelem...

Lehetetlen ezt Neked elfelejtenem. De...

Neked ez nem felelt meg, Neked egyebek kellettek. Nem kellett elv, nem kellet eszme, nem kellett szeretet... Ezresek bezzeg kellettek...

Te leszel legfeljebb. Te leszel  "fejedelem"...

Te leszel Egyetlen, Megvezethetetlen.

Megmentesz, Vezetsz, Fellebbezel...

Ezerszer ezer ember szeretete lengedezett melletted, feletted. Ez elengedhetetlen. 

Ezek elteltek, s Te jelenleg megkeveredve teljesen helytelen cselekedetekre vetemedsz. Eszes, kedves, szertelen ...

Tovább Szólj hozzá

eszperente Orbán

2017. máj 15.

Segítség! Valaki lenyúlta a pénzem!

írta: OMari
Segítség! Valaki lenyúlta a pénzem!

sze.jpgTegnap olvastam két cikket, az egyikben azt írták, hogy majd 280 ezer az átlagos jövedelem, a másikban, hogy minden családnak már 10 milliós megtakarítása van. Előkaptam a folyószámla elszámolásom, amin a bank azt írja, hogy 22 ezerrel mínuszban vagyok. Erről tudtam, ennyi az A-keretem, de akkor mégis hogy a fenébe lehet? Ki a kénköves mennykő  nyúlta le  a havi 250 ezremet? És hol keressem a "félretettemet"? 

Ládafiába nem raktam, mert nincs ládám. A dunyhacihába sem, mert se dunyhám, se cihám? Ennyi pénz a konyhai bögrébe se fér, bár megnézem, mert a 250 ezer húszasokban simán belemegy... Aztapaszta....ebben semmi.

Csak nem a csótányirtó vitte el, amikor a fürdőszoba ajtót nyitottam ki neki, hogy ott is leszórhassa a szert?

...

Tovább Szólj hozzá

pénz átlagjövedelem lenyúlta átlagmegtakarítás

2017. máj 14.

Aki szegény az is marad...

írta: OMari
Aki szegény az is marad...

Egy amerikai tanulmány szerint annak van esélye kilépni a szegénységből, és akár a leggazdagabbak közé kerülni, aki olyan területen él, ahol a jövedelemkülönbségek a legszegényebb és a gazdagabb réteg között nem annyira éles. Ilyen területeken akár 10 százalék esélye is lehet, hogy a nyomor gyermekéből idővel igazán módos ember válik. 

szegenysegi.jpg

Nálunk az ország jó egyharmada szegénységben él, egytizede pedig nagyjából mélyszegény. Ezek az emberek már annyira a társadalom szélére kerültek, hogy onnan visszafele lépegetni is lényegében lehetetlen feladat, nemhogy még átugrani is  a nemzetközi viszonylathoz kicsiny középosztályt, és a gazdagok közé beékelődni.

Aki nálunk mélyszegénységbe születik, és ott nő fel, ...

Tovább Szólj hozzá

szegény nyomor szegény marad

2017. máj 13.

Drága Viktor! Elmegyek...

írta: OMari
Drága Viktor! Elmegyek...

Tudod, én vagyok az a Bözsi néni, aki a múltkor már írt Neked, bár nem érdemelted meg, mert engem nem kerestél meg... Pedig akkor már tudnád, miért vagy nekem olyan drága... Mióta Te vagy az elnökük a fideszeseknek, azóta a mi családunk teljesen elszegényedett. Kevesebbet eszek, mert a pénz is kevesebb, de amennyivel kevesebb a pénz, annyival több megy el.  Így aztán ne csodálkozz, ha  keresetlen szavakkal sokszor emlegetünk, azzal az aranyos,  drága jó édesanyáddal egyetemben...

A múltkor nem írtam Neked, de azért jöttem az otthonba, hogy a szeretteimen könnyíthessek. Nekem lett mostanra a legkevesebb pénzem, úgyhogy csak rontottam a családi költségeket, Tőletek tudom, hogy a veszteséges projekteket át kell lépni,ezért úgy gondoltam a ...

Tovább Szólj hozzá

viktor levél kivándorlás bözsi néni

2017. máj 12.

Messzire ment ember azt mond, amit akar...

írta: OMari
Messzire ment ember azt mond, amit akar...

Amikor a gyermek nem segít...

Viola két éve ment nyugdíjba, addig járadékos volt, 28 ezerből élt. Bérlakásban lakik, egy pici garzont bérel az önkormányzat cégétől - ezt osztotta meg annak idején fiával Ákossal és annak élettársával. Viola enyhe értelmi fogyatékos, de egész szépen elboldogult az életben. Annak idején az élettársával - gyermek apjával költöztek be. Akkor még gond nélkül fizette az bérleti díjat, ám mióta  párja hosszú betegség után elhunyt ezt már csak nagy nehézségek árán tudta megtenni. Annyi szerencséje volt - ami egyben szerencsétlenség is - hogy fia hozzá költözött családjával, feleségével és két picur gyermekével. Voltak körülötte, a gyerekek felvidították, terelték figyelmét. Kicsit zsúfolt volt ugyan a lakás, de ha ...

Tovább Szólj hozzá

szülő gyermek

2017. máj 11.

Elbocsájtó szép üzenet...

írta: OMari
Elbocsájtó szép üzenet...

Érzések és gondolatok kivándorlás-ügyben

Már fél éve, hogy Németországban dolgozol, s tudom, akarom is - ez már nem változik. Nincs értelme itthon erőltetni, jobb Neked így - kint. Egy szülőnek azt kell nézni mindig, mi  jó a gyerekének, hisz Neked a saját életedet kell élned, legkevésbé az enyémet. Győzködöm magam,magyarázom,  s tudom is hogy így van, és én is ezt akarom, de attól még fájhat, nyomaszthat a hiány érzete....Ám a legfontosabb, hogy tudom jól vagy.. kivvv.jpg

Eleinte furcsa volt és még lesz is, biztos vagyok benne. Reggelente várom, hogy nyíljon ki az ajtód, hogy halljam mocorgásodat. Hogy borzosan, az álmosságtól félig még vakon keresztül menj a nappalin, s később halljam a borotva zümmögését. Szöszmötölj, mérgelődj, érezzem, s tudjam életedet. 

Nem ülsz ...

Tovább Szólj hozzá

szülő munkanélküliség kisfiam kivándorlás

2017. máj 10.

Fel a fejjel!

írta: OMari
Fel a fejjel!

nyugdijasok-1.jpgAnna néni már 20 éve nyugdíjas, így - bár kisnyugdíjasnak számít - a jelenlegi nettó minimálbérrel hajszálra azonos összeget kap. Debrecenben él, lakótelepi lakásban. Annak idején meg lehetett volna vásárolni a lakást, de annyi pénze nem volt összerakva, pedig mindig takarékos volt. Meg úgy volt vele, kinek...? Hisz gyerekei - lánya, veje - más városban élnek messze /akkor még jólétben/, csupán 1-2 évente találkoznak. Sajnos. 

Nem. Nem a szeretet hiánya az ok, hétvégéken órákat beszélgetnek telefonon, olyankor kedvezményesen tudják tartani a kapcsolatot. Azt sem a lánya fizeti, nincs miből. Ő leszázalékolt lett a gerincével, meg a lábával, veséjével, feleannyit kap, mint édesanyja, a férje meg épp munka nélkül, 22 ezret tesz ...

Tovább Szólj hozzá

2017. máj 09.

Fertőtleníteni a politikai fertőt

írta: OMari
Fertőtleníteni a politikai fertőt

torles.jpgHogy van az, hogy a politikában mindent lehet? Hogy nem fog a törvény, hazudhatnak, tehetnek szinte bármit? Semmi következménye nincs semminek. Uszíthatnak, becsületsértést követhetnek el, rágalmazhatnak, szemembe hazudozhatnak fontos pénzügyi kérdésekben, magyarán csalást követnek el, a megtévesztésekről már ne is beszéljek, a szimpla, szemrebbenés nélküli füllentésekről ne is beszéljünk... És sehol semmi feljelentés...

Ha én tennék hasonlót, egyik - másik hasonló ügyért már az ajtómon kopogtatna a rendőrség, de minimum kapnám az idézéseket rogyásig a polgári perekre. Csalásért meg büntetőügyekre...

Miért nem tesz senki semmit? 

Lehet millió konzultációs levelet írni nyilvánvaló hazugságokkal, és nem történik ...

Tovább Szólj hozzá

kormány mészáros jogtalanság törvénytelenség

2017. máj 08.

Nyomor vámszedői

írta: OMari
Nyomor vámszedői

Debrecen keleti, kertvárosi részén járunk a Biczó István kertben. Kicsit arrább pedig Pac, Debrecen egyik "nyomortelepe". De a Biczó sem ünnepeltetheti magát e téren.  torkoly-crop.jpg

Ide új lakosként nagyrészt azok települnek, akik nem bírják a várost anyagilag. Azt hiszik itt olcsóbb lesz, hisz nincs közös költség, nincs sok helyen vízdíj, a szemétszállítást is meg lehet úszni, és a távfűtéstől is megszabadulnak. Aztán persze rájönnek, hogy itt sem fenékig tejfel, hisz drágábbak a boltok, a város messze van, buszbérlet kell, igaz hogy távhő nincs, de fát azért venni kell, a gáz irgalmatlan sokba kerül, körbefújja a házakat a szél, nem olyan mint egy panellakás. Ha csak kerti kút van, szuper hogy nincs vízszámla, de akkor ásványvizet, vagy ...

Tovább Szólj hozzá

2017. máj 07.

Drága fiam, Viktor!

írta: OMari
Drága fiam, Viktor!

b_idosek-otthona.jpgÉn is Bözsi néni vagyok lelkem, és még nyugdíjas is. Engem is érdekel mikor lesz nyugdíjemelés, de remélem azt már nem Te adod meg nekem.

Nincs már házam, el kellett adnom, mert nem tudtam fenntartani, kevéske pénzt utaltál. Bejöttem az otthonba, ahol van egy kis szobám társbérletben, van egy saját ágyam, és egy közös mosdó. Van benne itt is zuhanykabin, függönnyel van leválasztva a fürdő többi részétől. Néha leszedik a függönyt, nyilván kimossák, olyankor nincs kedvünk zuhanyozni...Amúgy  semmi flanc, semmi masszírozás, ha csak a zuhanyrózsa nem tekeredik le egy cseppet, és a pofámba nem fröcsköl mellette a vízsugár. 

El tudnám viselni, ha megemelnéd a nyugdíjam lelkem, akár havonta is- bár ahhoz neked annyi a közöd, mint ...

Tovább Szólj hozzá

2017. máj 06.

Szakadék szélére kerekesszékkel

írta: OMari
Szakadék szélére kerekesszékkel

Ötvenes, régebben kerekes székes,   jelenleg művégtaggal élő férfi vagyok,  néha még szükség van a  székre, amikor a protézistől megfájdul a lábam.. Magyar vagyok, Magyarországon élek, hogy hol - az a történet szempontjából lényegtelen. Párommal több évtizede ismerjük egymást, mi aztán tényleg elmondhatjuk, hogy együtt vagyunk jóban rosszban. Jelenleg ő a gondozóm, ápolási díjat kap érte az önkormányzattól. 

Régen én is dolgozhattam. Nem tanultam szakmát, belekezdtem, de hogy nem végeztem el, annak családi okai voltak. Ennek meg is lett a böjtje, hisz így nagyrészt fizikai munkákban "válogathattam". Dolgoztam szállítómunkásként, és építkezésen is. Aztán később elvégeztem a vagyonőrit, úgyhogy onnantól kezdve ...

Tovább Szólj hozzá

szociális háló kerekes szék szakadék

2017. máj 06.

Magyarkodunk

írta: OMari
Magyarkodunk

kintről nézve minden más

Évek óta külföldön élek, ezért már félig-meddig kívülről  látom a magyar mentalitást, van rálátásom, és      van összehasonlítási alapom. Nem vagyok pszichológus, csak egy egyszerű emberke, aki rácsodálkozik mennyire mások is vagyunk mi magyarok, mint a többi nemzet fiai, mennyire másképp viselkedünk bizonyos helyzetekben. 

Arra nem számítok, hogy bárki magára ismer a sorok olvasása közben, de talán haverjára, ismerősére, rokonára - igen... Magára azért nem ismerhet, mert mi tökéletesek vagyunk... Már, ha saját magunkról beszélünk. Mi vagyunk a legjobbak, legügyesebbek, legokosabbak. Ez független iskolázottságtól, tájékozottságtól, tapasztalattól. Már szinte beleszületik a magyarba. Elsők vagyunk, legjobbak, ...

Tovább Szólj hozzá

külföld irigység szokások mentalitás magyarkodunk

2017. máj 05.

Beteg nem lehetsz, meghalni lehet

írta: OMari
Beteg nem lehetsz, meghalni lehet

pet.jpg
Az én történetem nagyon egyszerű. Milliméter pontosan jelzi a magyar munka- és betegjogi állapotokat. Azt a "jog"-ot, amit a Kormány kénye-kedve szerint csorbíthatott, és a szakszervezetek  ölbe tett kézzel, malmozva nézték. 

Nem vagyok mai "csibe"  - 10 évet húztam le targoncavezetőként, aztán húszat nehézgépkezelőként. Ez utóbbit nyújtottam volna én tovább is, csak hát közbe szólt a sors, no meg a hátam. Elkezdett fájdogálni, eleinte éppen csak, aztán egy idő után már annyira elfajult a helyzet, hogy nem bírtam tovább, el kellett mennem az orvoshoz. Nem gondoltam, hogy baj lesz belőle, akkor már másfél évtizede dolgoztam ugyanazon a munkahelyen, és ugyanabban a munkakörben. Mondhatnám azt is, hogy ugyanazon a gépen - mely jelzi ...

Tovább Szólj hozzá

betegség segély munkajog táppénz

2017. máj 04.

Levél a távolból

írta: OMari
Levél a távolból

kivv.jpgÖt éve hagytam el az országot, jelenleg 36 éves férfi vagyok, saját családom nincs, de pár hónapja párkapcsolatban élek. Szüleim otthon dolgoznak, vagy mint most - épp munkanélkülik. Lehet, hogy azok is maradnak keleti területen élve, közel a hatvanhoz. kivandorlas.jpg

Azért ragadtam "tollat" hogy elmondjam lassan, -  mindenki értse - nem dicsekvésből írogatjuk kitámolygott magyarként leveleinket, hanem jobbítási szándékkal. Visszük, mert vinni akarjuk a hírt, mi a helyzet tőlünk NYUGATABBRA. Mi szeretjük a HAZÁNKAT! Amikor azt mondjuk, elegünk van Magyarországból, akkor jelenlegi vezetőire gondolunk, az ő általuk teremtett helyzetre, a közegre, ahol egyik ember a másik ellen fordul csak azért, mert vagy nincs neki semmije, vagy mert épp sok mindene van, ...

Tovább Szólj hozzá

kormány állam levél kivándorlás

2017. máj 03.

Tisztelt Orbán Viktor Honfitárs!

írta: OMari
Tisztelt Orbán Viktor Honfitárs!

javitott.jpgMegjegyzem, magasztosabb megszólítással nem szolgálhatna! Bár jobban örültem volna, ha esetleg a nevemen nevez, de akár az egész levélkéjét, és annak  - nekem kissé sokba kerülő - mellékleteit elhagyhatta volna! Higgye el, meglennék nélküle!

Azért írok Önnek, mert a konzultációs levele tartalmával ellentétben mi tényleg nagy döntések előtt állunk. Levelére egyetlen szó a válaszom: Egyeztessen! Ez a dolga. Nem hazug kérdéseket feltenni, értelmetlen, manipulatív válaszokkal!

Leveléhez csatolt egy nyilatkozatot is, melyben azt engedélyezhetem, hogy Önök teletömhessék postaládámat propaganda anyagukkal.  Köszönöm, tele a t.k.m, a tv-m, az újságom, meg az internetem vele. Ez a nyilatkozat meglátásom szerint csak arra jó, hogy ...

Tovább Szólj hozzá

orbán konzultáció levél

2017. máj 02.

Nyomor a köbön

írta: OMari
Nyomor a köbön

pac.jpgDebrecen, Pac - Egy olyan városrész, amelynek csak az "elejére" járnak a buszok, nagyrészt földutakkal. Olyan városrész, ahol még a gazdag sem igazán gazdag. Rengetegen költöztek ki a városból, Debrecenből a magas számlák miatt. Itt sok helyen nincs vezetékes víz, kútvizet isznak, vagy hordják a közkútról a vizet. Főzni,mosni, tisztálkodni meg ott van a kerti kút. 

Szép kis házak és nyomorúságos viskók váltakoznak. Van pár jó életet sejtető, de elvétve. A vityillók nagy része annak idején gazdasági épületnek készült, de aztán a sors úgy hozta, hogy vagy gazdája költözött bele, vagy kiadta albérletnek. Sok az albérlet. És sok olyan ember van, aki a környéken felvásárolta az olcsó, düledező házakat, kicsit kipofozta és ...

Tovább Szólj hozzá

debrecen nyomor pac

2017. máj 01.

Ha sakkjátszma az élet, Te fehérrel, vagy feketével játszol?

írta: OMari
Ha sakkjátszma az élet, Te fehérrel, vagy feketével játszol?

sakkjatszma.jpgOtt állsz egy hatalmas kör közepén, előtted, és mindenütt körülötted egy-egy sakktábla, ezen a  táblán megtett első lépésed befolyásolja, hogy következő lépésed melyik  táblán teheted meg. És így tovább. Egészen életed végéig. Gondolkodtál már azon, mennyi mindentől függ életed alakulása? Legfőképp persze Tőled - mondhatod, és persze abszolút igazad is van. Épp erről beszélek, az életben minden egyes lépésed kihatással van a későbbiekre. Egyetlen dolgot leszámítva - hová születsz. 

De piszok szerencse kell már ahhoz is, hogy megszüless. Hogy pont Te szüless meg. A sejtek győzelmében abszolút győztesnek számítasz, ezzel elnyerve a pálmaágat, magát az emberi életet. Hogy aztán ezzel a győzelemmel mit kezdesz, múlik ...

Tovább Szólj hozzá

élet sakk

2017. ápr 30.

Orbán Viktor bármikor, önként visszavonulhat a politikától? - Szavazzon!

írta: OMari
Orbán Viktor bármikor, önként visszavonulhat a politikától? - Szavazzon!

hattal.jpg Sokszor találgatunk, hogy mi lesz, hogy lesz. Van aki azért, mert már elege van a jelenlegi kormányzásból, van aki azért, mert fél a jövőtől, Orbán nélkül nem tudja elképzelni a jövőt. De vajon lesz jövő Orbán nélkül? Akár választási, vagy népszavazási eredmény után lemondhat-e önként, vagy egy balul sikerült választás esetén felállhat-e a FIDESZ elnöki székéből? Belátható időn belül várható-e Ön szerint, hogy ne szóljon bele közvetlenül az országos politikába? 

Természetesen ez csak egy játék, így annak eredménye semmiféle következtetésre nem jogosíthat senkit...

 

Tovább Szólj hozzá

orbán szavazás

2017. ápr 29.

Magyarázom brüsszeli bizonyítványom

írta: OMari
Magyarázom brüsszeli bizonyítványomHát kérem szépen Tisztelt Hölgyeim és Uraim, először is: ez még nem végleges döntés - ez csak afféle szösszenet, amit ideiglenesen, a sok ballibsi lenyugtatására falból eljátszottak velem. . Hogy ma volt a zárt ülés, amit kifejezetten miattam hívtak össze, az nem jelent semmit. Eredetileg valóban azt mondták, hogy döntés születik az ügyben, de végül is úgy gondolták, hogy nincs ennek semmi értelme,, mivel tévedések derültek ki, amiket sürgősen orvosolni kell. Félrevezették őket.  Igen. Soros György, mint mindig - félrevezette őket. De szerencsére időben észbe kaptak, mert felvilágosítottam az egész bagázst. Különben az Uniós döntéseket-ellenőrző és Soros ügyekkel foglalkozó konferencia foglalkozni fog az esettel, ...

Tovább Szólj hozzá

Orbán Brüsszel Soros

2017. ápr 29.

Menni, vagy nem menni - ez itt a kérdés...

írta: OMari
Menni, vagy nem menni - ez itt a kérdés...

egy gazdasági kivándorló gondolatai

lj-1.jpgLázár Úr! 31 éves megélhetési menekült vagyok, Ön szerint rabszolga.  Immár évek óta Németországban élek - távol a gyermekemtől, családomtól, barátaimtól,  otthonomtól.

Terveimben szerepel egyszer hazatérni ahová tartozom, a gyökereimhez, egyre többször merengem el ezen. De aztán egyből jön a következő gondolat is - hogyan tovább? És lenne-e tovább?

Először is szeretném leszögezni, hogy nem érzem magam rabszolgának. Sőt, sokkal kevésbé érzem magam annak, mint annak idején szülőhazámban. Szeretem a munkám, bár nem a szakmámban dolgozom, stresszmentes a környezet, és emberszámba vesznek. Tudásom és munkám alapján ítélnek meg, s nem az alapján, hogy rokona, vagy boldog őse vagyok-e valakinek...Megkeresem a nyugodt ...

Tovább Szólj hozzá

németország menekült rabszolgaság gazdasági kivándorló