2017. máj 03.

Tisztelt Orbán Viktor Honfitárs!

írta: OMari
Tisztelt Orbán Viktor Honfitárs!

javitott.jpgMegjegyzem, magasztosabb megszólítással nem szolgálhatna! Bár jobban örültem volna, ha esetleg a nevemen nevez, de akár az egész levélkéjét, és annak  - nekem kissé sokba kerülő - mellékleteit elhagyhatta volna! Higgye el, meglennék nélküle!

Azért írok Önnek, mert a konzultációs levele tartalmával ellentétben mi tényleg nagy döntések előtt állunk. Levelére egyetlen szó a válaszom: Egyeztessen! Ez a dolga. Nem hazug kérdéseket feltenni, értelmetlen, manipulatív válaszokkal!

Leveléhez csatolt egy nyilatkozatot is, melyben azt engedélyezhetem, hogy Önök teletömhessék postaládámat propaganda anyagukkal.  Köszönöm, tele a t.k.m, a tv-m, az újságom, meg az internetem vele. Ez a nyilatkozat meglátásom szerint csak arra jó, hogy lehetséges FIDESZ szavazóként nyilvántartásba vehessenek. 

 Ön, és a magyar Kormány több olyan tervvel állt elő, amelyek még jobban veszélyeztetik komfortérzetemet, létbiztonságomat, és tájékozódási lehetőségemet. 

Önök arra akarnak engem kényszeríteni, hogy éhbérért dolgozzam boldogan, vagy ha nem tetszik - mivel saját városomban munkahely találásban szakmámban korom miatt már nem terem babér - költözzem innen messze, egyedül hagyva  betegeskedő anyámat - közben pedig Önök fent bőszen fölözik a hasznot! Ha Önökön múlna még azt a lehetőséget is elvennék tőlem, hogy szabadon dönthessek ez ügyben: éhen szándékozok-e halni, vagy anyámat ítélem halálra. Önök engem, mint munkakerülő élhetetlen embert bélyegeztek meg - saját hazámban. Olyan embert neveznek munkakerülőnek, aki még semmi pénzért, mindenféle megbecsülés nélkül, tönkretéve  is ellátja rendesen munkáját, ugyanazt a munkát, amit az Önök alkalmazottai is végeznek,  nem lop, nem csal, nem hazudik. 

Önök verik a mellüket a jövő évi fizetésemeléssel. Azzal a fizetésemeléssel, amiből mi - közmunkások -  arányosan minden évben kimaradunk. A munkahely teremtésnek Magyarországon egyetlen nagy gátja van, és az az Önök közmunka programja. Olyan helyen dolgoztatnak bennünket, ahol a normál munkaerő is ugyanúgy elkelne, csak így - ingyenmunkásként nagyobb ránk a kereslet. Önök az állami intézményekben olyan státusz küszöböket állítottak fel, amivel nem lehet normál szinten ellátni azok tevékenységét. Olyan mezőgazdasági, erdészeti, ipari  vállalkozásoknak közvetítenek ki közmunkásokat semmi pénzért dolgozni, akik egyrészt jól menő vállalkozások, vagy állami vállalatok, másrészt kétszer annyi pénzt takarítanak meg a közmunkások foglalkoztatásával, mint amennyit Önök helyettük kifizetnek. Ezekből a látszatintézkedésekből elegem van.

Nem a hal áfáját kell levinni, hanem az alapvető élelmiszerekét! Az olcsóbb körbe tartozókat! Hogy végre a szegény is jól járjon, és ne csak az, aki lazacot vásárol.

Verik a mellüket a jövő évi  nyugdíjemeléssel, közben meg törvény van rá, mennyi a kötelező. Ha három százalékot emelnek, akkor annyi lesz az infláció. Csakhogy hiába emelnek három százalékot, ha a legnagyobb emelkedések az élelmiszereken vannak!  Hiába viszik le egyes élelmiszerek áfájt, ha utána a hasznot az ágazat zsebre teszi! Hol van a hús, a csirke, a tojás, a tej áfa-csökkenése? Hogy lehet, hogy a tej áfája olcsóbb lett, de a tejtermékek árai meg jócskán emelkedtek?

Önök látszatintézkedéseket hoznak, nekem viszont valósan elegem van!

Meg kell Önöket állítanunk! Nem fogom engedni, hogy a fejem felett hozzanak döntéseket rólam! Jogom van ahhoz is, hogy ne csak a munkám várják el, hanem a megélhetésemet is biztosítsák!.  Engem nem érdekelnek a civil szervezetek gazdálkodásai.  Azért nem érdekelnek, mert ők az én érdekemet szolgálják, és jelenleg ők is ugyanolyan áldozatok országunkban, mint bármelyik kisember. 

Engem az Önök gazdálkodása érdekel! És az Önök gazdagodása!

 Hol az üvegzseb? Hol a hiteles adónyilatkozat? Hol van T. felesége és családtagjainak  adónyilatkozata  "Drága" Honfitársam?! Miért képzeli Ön, hogy többet megtehet ebben az országban, mint bármelyikünk?

Önön nem fog a törvény, a jelenleg hatályos biztos nem. 

De szeretném emlékeztetni egy ettől fentebbire. Egy olyanra, amit még Ön sem tud manipulálni, és nem tud újat írni belőle.  Ez viszont mindenkit elér egyszer!

Lehet, hogy Ön számít rám... - bár kétlem - én már rég leírtam Önöket!

Üdvözlettel:

 

Orbán Viktor Magyarországának egyik közmunkása

Szólj hozzá

orbán konzultáció levél