2017. ápr 20.

Napsugár levele - A NAPOS OLDALRÓL

írta: OMari
Napsugár levele - A NAPOS OLDALRÓL

Mélyen /a pokol fenekén/ tisztelt Lázár János!

Engedje meg, hogy reflektáljak külföldön élő magyarként a HVG-ban  megjelent interjújának egyik részletére. De ha nem engedi meg, ...attól még megteszem!

Részlet az interjúból.: "Sokan mégis külföldön keresik a boldogulást. Nem a magyar kormány miatt hagyják el az országot, mert nem mi küldjük, hanem kint várják őket. Jó néhány nyugat-európai ország a kelet-közép-európai tagállamokból származó, alacsony bérért is munkába álló, keresztény, fehér fiatalokat keresi, azokat, akik szeretnek és tudnak is dolgozni. Akik külföldön dolgoznak, óriási áldozatokat hoznak. Kint drágább a megélhetés, ezért csak akkor tudnak megtakarítani, ha önmagukat kizsákmányolják. Rosszabb körülmények között élnek, csökkentik a kikapcsolódásra, szórakozásra fordított pénzt, időt, fáradásul mindez alacsony bérért."

Nem tudhatom, hogy más miért hagyta el az országot, de én biztosan tudom, hogy a magyar KORMÁNY miatt tettem. Amiatt a magyar KORMÁNY miatt, amelyik ugyan szavakkal nem mondta ki, hogy "tessék innen elmenni", - de az egy helyben tötyögéssel, nem cselekvéssel egyértelműen tudtomra adta, hogy jobb, ha arrébb állok.  

"alacsony bérért keresztény, fehér fiatalokat"  Ez a tálalás megérdemelne egy misét - tisztelettel! Vagy inkább pofont, de azt is csak tehetetlenségemben suhintanám öntelt képére Uram! - időt nyerve ezzel. Időt,ami talán elegendő lenne ahhoz, hogy kitaláljam milyen módon magyarázzam el Önnek a diszkrimináció szó jelentését. Hallotta már nyilván, hisz rendszeresen gyakorolja... Az Önök Kormánya a kirekesztés, megkülönböztetés, a szűk látókör, rugalmatlanság, begyepesedett látásmód kormánya. Jó lenne, ha végre megjegyezné, s mi több - felfogná, nem csak keresztényekből, és nem csak fehér bőrűekből áll a világ. Mit mondjak Lázár Úr, Ön sem éppen patyolat fehér...

Hiszi vagy sem, az intézmény ahol dolgozom huszonhét, azaz 27 országból érkező munkavállalót foglalkoztat! Nemcsak hogy nem fehér némelyik, de még csak nem is katolikus, vagy református - sőt, vannak köztük ateisták is!

Hiszik, és elhitetik velünk,hogy mindenki egyenlő,nemtől, bőrszíntől, vallási hovatartozástól függetlenül,  ugyanannyit ér,  és hogy a kor olyan mint a jó bor, csak nemesebbé tesz, ezek miatt semmiféle megkülönböztetés bennünket nem érhet. 

Ezért hát vitatkoznom kell állításaival, hisz azok nagy része eget verő ostobaság. Azt mondja, hogy "kizsákmányolja magát aki megtakarít".

Nézze, én elhiszem hogy a magyar Kormány úgy gondol azokra az emberekre, akik munkával keresik a pénzüket, és ebből akár még félre is tesznek - /de míg otthon ez nem megy, itt valósággá válhat /-  hogy azok agyondolgozzák magukat, ezáltal kizsákmányolják őket de ami rosszabb, saját magukat is kizsákmányolják... Ez otthon sajnos az alacsony bérek, rossz munkakörülmények, és munkavállalót eltaposó Önök által módosítgatott Munka Törvénykönyve miatt - igaz is.  A nem igazán nyomon követhetően meggazdagodott, és milliárdjaival mit kezdeni nem tudó Kormánytagok számára egy kiegyensúlyozott élet ma már helikoptereknél, szállodaláncoknál, palotáknál kezdődik, nem egy tisztes fizetésnél....

Hogyan tudná Ön, vagy egy Önhöz hasonló megítélni, hogy a kikapcsolódásra szánható idő és pénz hogy arányul az itthon átlagosan e célra fordítotthoz?  Hisz Önök már teljesen elvesztették realitásérzéküket. 

De hogy legyen mégis fogalma a témáról:  Magam részéről 1-2 hetente moziba járok. 1-2 havonta színházba, koncertre, vagy más kulturális előadásra. Mióta gyerekeink vannak csak egyszer megyünk "repülős nyaralásra" évente, de nemzeti park klub tagok vagyunk, így ha jó idő van kirándulni járunk, ha rossz, akkor meg jöhet az uszoda... Otthon, Magyarországon ellenben 1-2 havonta ha el tudnék járni moziba, színházba biztos nem, repülős nyaralásról szó sem lehetne, másról sem nagyon. Kirándulni kirándulhatnánk, hisz az nem kerül pénzbe, viszont uszodára csak ritkán futná...

Szóval messze jár a valóságtól, nem vonjuk meg magunktól a kikapcsolódás, szórakozás lehetőségét, de mégsem ez volt a fő ok, ami miatt a levélírás mellett döntöttem. 

Az idézett utolsó mondat, és annak utolsó szava vágta ki nálam a biztosítékot. Nyugati rabszolgának minősíti a külföldön dolgozókat. Van hozzá képe!

Nos, nagyon leegyszerűsítve, az amolyan elcsorbult értékrenddel bírók számára is érthetően:  rabszolga az, akinek munkájának ellenértéke a lakhatás, és az élelem. Tehát semmi másért, csak a túlélésért dolgozik!

Az, aki tologatja a számlákat, hogy kihúzza krumplilevessel az újabb fizetésig, és közben tényleg eszébe sem jut nemhogy kikapcsolódni, de még csak ellazulni sem - merev izmokkal, egyre szálkásabb gondolatokkal - korgó hassal fekszik és kel. Gyermekeik már egész kicsi korban a sors könyvében megírtak szerint élik mindennapjaikat, és várják hogy elérjék azt a kort, amikor már ők is beállhatnak rabszolgának, hogy legalább a fürdés miatt ne legyen lelkiismeret furdalásuk. 

Bár Ön biztos nem érti, hogy jön ide a fürdés? Ugye? Eltaláltam? Elmagyarázom , mert közben már elkezdtem szánni Önt.

A fürdéshez melegvíz dukál, a melegvíz pedig pörgeti az órát, az pedig pénzbe kerül, viszi rendesen...az pedig egy rabszolga számára megfizethetetlen.  Mindezt onnan tudom, hogy egykor én is rabszolga voltam. Rabszolga voltam a saját hazámban. Magyarországon született, magyar állami rabszolga. Ugyanis a mi országunkban alacsony a bér,és  kicsi a megbecsülés, nagy a kirekesztettség. Még akkor sem lehet megtakarítani, ha önmagunkat zsákmányoljuk ki. Rossz körülmények között élnek a dolgozók, sem kikapcsolódásra, sem szórakozásra nem jut idő,  de pénz sem. És az egészben az a legrosszabb, hogy mindez a kegyetlen sors otthonukban, hazájukban  éri az embereket.  Akik otthon élnek, óriási áldozatot vállalnak,  hisz élhetetlen az élet...

 Egykor én is így éltem, de ma már nyugaton "vegetáló"  magyar vagyok. És az is maradok. Mert azt a gyűlöletet, amit elültettek az otthon élők szívében több generációs munka lesz kiirtani, ember legyen a talpán, aki vállalkozik rá! 

Üdvözlettel: K. Rita Napsugár     -   a napos oldalról  :)

Szólj hozzá

levél Lázár