2017. már 19.

Űrközpontot a magyarnak...!

írta: OMari
Űrközpontot a magyarnak...!

Gyulaházi Űrközpont megvalósíthatósági tanulmányának kísérőlevele :)

A projekt neve: Bolond lyukból Bolond szél fú -Gyulaházi űrközpont

A projekt címe: Gyulaháza, Bolondpuszta

Projektgazda neve: Magyar Állami Ingatlan Kupec / MÁLLIK /

Projektgazda székhelye: IMEI Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet

A projekt megvalósítás befejezésének tervezett időpontja: választásokra

Előkészítési költség: Amennyit más Uniós projektekből elsumákolunk, kivétel a 20 %-os alapjárandóságunkat

Várható teljes beruházási költség: Csillagos ég szabad szemmel láthatóságának 10 ezerszerese, mely szükség esetén növelhető tetszőleges mértékben

A projektmenedzsment szervezet bemutatása:

Projektmenedzsment szervezet vezetője Mészáros Ábrahám, Projektmenedzser: Mészáros Lőrinc, Műszaki terület felelőse: Mészáros Angolna, Pénzügyi terület felelőse: Mészáros Aranyka, Jogi terület felelőse: Mészáros Tudor, Belső ellenőr: Mészáros Vakbottyán, Közbeszerzési felelős: Mészáros Egyke, PR, a nyilvánosság tájékoztatása: Mészáros  Echoffi

Az érintett földrajzi terület Mészáros régió, Mészáros megye, Mészáros kistérség Gyulaháza település lakatlan Bolondpusztája, mely a projekt kitalálójáról kapta nevét. Amennyiben változás állna be a projekt területében másodlagos helyszínként Mészárosland felcsúti marhatelepét jelöljük meg.

A fejlesztés megvalósítása mindenképpen szükséges, mivel még nincs űrközpontunk, és ennél nagyobb marhaságot nem tudtunk, és megvallásunk szerint nem is lehet kitalálni.  Ehhez a projekthez tartozik még az üveghíd megvalósítása, mely tulajdonképpen az Országházban, minisztériumokban, államtitkárságokon ötletelések közben elfogyasztott szeszes italok csomagoló anyagát kívánja felhasználni természetvédelmi szempontokat figyelembe véve.

Célkitűzésünk, hogy a projekt megvalósítása során minden magyar iskolás tanuljon meg LEGO-zni, mester szinten.

Célcsoportunk: Általános és középiskolások, akik mind a projekt megvalósítása terén, mind a fenntartásában és üzemeltetésében tevékeny részt fognak vállalni, valamint a látogatók 150 %-át is ők fogják adni.  

A projekt nem azért készül, hogy használják! Az elv a lényeg!

Jellemző műszaki paraméterek bemutatása:

4 x 2 építőkocka piros

4 x 2 építőkocka fehér

4 x 2 építőkocka zöld

4 x 2 építőkocka narancs

A projekt gazdaságilag tökéletes. Az építőelemek legyártásával a nyíregyházi Lego gyárat bízzuk meg, mely a projekt nagyságára való tekintettel kénytelen lesz százszorosára növelni teljesítményét, mely csak gyárbővítéssel lehetséges. 

A gyárbővítés munkahelyek tekintetében is csak előnyökkel jár, hisz a keletkező tízezer munkahelyre Nyíregyháza összes munkanélkülijét el tudjuk helyezni Uniós bért megközelítő közmunkás bérért. Mivel nekik semmilyen kedvezmény nem jár - gondolunk itt például Cafeteriára - innentől kezdve a fejlesztés csakis nyereséges lehet.

Magának az építkezésnek az előkészületei már folynak. Benyújtottuk tervezetünket a Parlament elé, mi szerint az általános- és középiskolában kötelezővé tesszük a LEGO-oktatást. A gyermekek iskolánként hetente 2 x 2 m-es pontos tervek alapján készült elemeket gyártanak le. A terveket a Mészáros és Mészáros KFT készíti, mely a minőség garanciája. Egy éven keresztül Magyarország minden iskolája hetente elkészíti munkadarabját, melyet a Mészáros és Mészáros KFT futárautói szállítanak a helyszínre. Ahol technika órák keretében két hetente változó csoportokkal /szállás Bolondpuszta, Szélfúttasor addigra kialakítandó sátortáborában/ az összeszerelést is az aktuális heti nyertes iskola diákjai végzik - nyereményjátékot indítunk az iskolák között, heti bontásban, a győztes részt vehet ingyen és bérmentve űrközpontunk összeszerelési munkálataiban - tanárjaik segédletével, valamint a Mészáros és Mészáros KFT űrközpont építő brigádjának vezetésével.

 

Néhány kockázattal számolni kell a projektnél. Az elemek elég aprók, ezért könnyen elveszhetnek, a gyerekek késztetést érezhetnek otthoni LEGO-gyűjteményük gyarapítására, ezért minden összeszerelési óra után alapos motozásra van szükség, melyet az iskolákba kihelyezett Mészáros és Mészáros KFT biztonsági őrei fognak elvégezni. A biztonsági őrök elszállásolásáról, fizetségéről, valamint élelmezéséről az iskolák gazdasági vezetői kötelesek gondoskodni. Akadály esetén saját lakásukban lesznek kötelesek a lakhatást biztosítani számukra.

Összeszerelés után kockázatot jelent a nagyobb szél, vagy az esetleges - időnként nagyobb számban megjelenő ürgecsalád megjelenése, mely kifejezetten ehhez a területhez ragaszkodva tíz évenként föld alatti kolóniákat építve összedőléssel is fenyegetheti a tervezett építményt. Erre a problémára megoldást jelent a Mészáros és Mészáros KFT által kifejlesztett tábla, melyet már el is készítettünk tízezer példányban, és minden ürgelyuk mellé kihelyeztetünk - természetesen a Mészáros és Mészáros KFT segédmunkásai által. A tábla jelzi a jövevény élőlényeknek, hogy a helyszínt tilos használniuk. Amennyiben nem veszik a felszólítást, úgy helyszíni bírságot rovunk rájuk ki, egy ürgelyuk ellenében egy ürgebőr a lerovandó bírság. Melynek összértékét a következő Mészáros és Mészáros KFT által kivitelezett stadionprojektbe fektetünk be.

Magából az űrközpontból űrhajó kilövést nem tervezünk, esetleg filmen fogjuk bemutatni működését. Ugyan egyes helyekről kiszivárgott olyan értesülés, hogy maga a projekt nem is olyan bohóság, mint amennyire tűnik, hisz a következő választások után lesz honnan útjára bocsátani a jelenlegi politikai elitet, de nyilván ezt csak humornak szánták, hisz ők sem gondolhatják komolyan, hogy egy magyar űrközpont még működhet is.

Mivel a projekt Uniós pénz felhasználásával is készül, ezért feltétlenül szükséges, hogy látszatra tényleg valós kinézete legyen. Ezért egyes helyeken a LEGO építmény apró kiegészítésekre és utólagos színezésre szorul, melyet a már említett Mészáros és Mészáros KFT fog biztosítani.

Az üzemeltető személye biztosított, hisz a Mészáros és Mészáros KFT olyan szakember gárdával rendelkezik, mely minden területen tökéletesen megállja a helyét.

A projekt megvalósulása után az esetleges űrhajósok - Uniós vizsgálat esetén fontos lesz, hogy találkozzanak űrhajósokkal is, erre a célra a Mészáros Színház által frissen szerződtetett színművészeti egyetemistákkal már szerződést is kötöttünk -  leszállítását az Etyek - Felcsút - Budapest - Gyulaháza útvonalra kibővített kisvasúton fogjuk lebonyolítani, melynek építését a már a felcsúti vonal megépítése során jól bevált vállalkozó fogja biztosítani, bizonyos Mészáros Lőrinc személyében.

Ui. Ugyan még nem kaptuk meg az építési engedélyt, de a projekt fontosságára való tekintettel már az alapkövet elhelyeztük Miniszterelnök Úr jelenlétében, melyről egy kedves emléket, az alkalomkor készült fotót mellékelem!

 

Szólj hozzá