2017. már 15.

Talpra magyar!

írta: OMari
Talpra magyar!

ooooorrrr.jpg

Petőffy Alex kinyitotta álmos szemeit, és egyből bevillant agyába, ma van a nagy nap, megbeszélés a haverjaival, Jókaival, Vasvárival... Talán ma tényleg sikerül elindítaniuk valamit. A március 3-i Kossuth beszéde teljesen a hatalmába kerítette, nem tudott szabadulni a gondolattól: valamit tenni kell!

Felkelt gyorsan, bekapcsolta mobilját, és már dőltek is az üzenetek.

- Mindegy, majd később elolvasom őket, először megnézem milyen idő van, hisz ha minden összejön a napot jórészt a szabadban töltjük.

És már görgetett is az időképre. petofi-netado.jpg

- A fenébe, ennek is ilyenkor kell esni... - mérgelődött.

Főzött hirtelenjében egy kávét, aztán leült a gép elé. Gyorsan átfutotta a híreket, nem igazán érdekelte most, máson járt az agya.

Ráírt chat-en Irinyire, mert azok is mindennel foglalkoznak, csak azzal nem amivel kéne, valamit hülye gyufán kísérletezik az öccse,ez meg még támogatja... - apám, a mai világban - amikor már a gázgyújtó is elavult szerkezetnek számít.

- Irinyi! Megírtad már végre azt a nyamvadt 12 pontot? Ne szarakodj annyit, mára mindenképp kell, most ne foglalkozzatok a gyújtóval, inkább veszek Nektek egy szuperjó kis szerkentyűt, tegnap láttam a Tesco-ban, pont jó lesz a kandalló begyújtásához. -Ha megvan a cucc, küldd át, hogy átfuthassam!

- Mi a francot izgulsz, már rég megvan, várj bemásolom - jelzett vissza Janó.

1. Kívánjuk a sajtó szabadságát! , 2. Független és szakmai minisztériumokat!  3. A jelenlegi országgyűlés bezáratását  4. Törvény előtti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben  5. Független adóhivatalt és alkotmánybíróságot  6. Közös teherviselést  7. Közmunkások munkajogi egyenlőségét  8. Modern egészségügyet és független oktatási rendszert  9. Független Nemzeti Bankot!  10. A magyar állampolgároknak ne kelljen külföldre menniük dolgozni, ha meg akarnak élni, vagy nyugalomban akarnak élni  11. Ne vegzálják a másképp gondolkodókat  12. Az Unió állampolgárai akarunk maradni

- Na, ok?

- Hát, mit mondjak, elég szedett-vedett - válaszolta Alex - nem ártana kicsit feldobni valamivel, így a kutya nem fogja elolvasni.

- Akkor most mi van? Nem nyomtatjuk ki? Azt hittem, röplapként osztogatjuk. Nem arról volt szó?- kérdezte Irinyi.

- Arról volt, arról volt, de már szorít az idő.- válaszolta Alex -  Sokkal egyszerűbb, ha formázok rajta egy cseppet, rá rakok pár szuperjó csajszit, aztán megosztjuk a profilunkon, ott sokkal több embert érhetünk el, mint kint az utcán. Esik is az a nyamvadék eső, meg tudod,  milyenek az emberek..."Jaj, már megint mi nem tetszik maguknak? Egyszer az internetadó, máskor a korrupció, aztán az oktatás, hát nem tudnak egy percig nyugton maradni?", "Nincs nálam a szemüvegem, ne haragudjon", "Nem veszek semmit, ne zaklasson"!  Nekem ebből elegem van, sokkal jobb és tisztább ez a megoldás. Juteszembe! Meg van a vers, amiről szó volt. Nem tudtam milyen címet adni neki, végülis a Juci dobta be a Nemzeti dal címet, kéne neki valami zene, mert versként a kutya nem fogja elolvasni. Nem tudsz valami jó  bandát, akik röptében összehoznának valami jó kis kemény cuccot? 

- Küldd át a szöveget, megoldom, van egy haver, aki ismeri a Tankcsapda gitárosának a nagynénjét, szólok neki, hogy adja át a srácoknak, ha nem, akkor majd ott lesz a Kerozin, az is megteszi. Tudod,, a Kismalac... apám, mennyit csápoltunk rá...

- Te! Figyelj, Irinyi! Mi a franc van a többiekkel? Egyedül Jókait,Bulyovszky-t, Sebő-t, Gaál-t, meg Hamarry-t látom, hogy zöldek, ők már kimásztak az ágyból, de mi a fene van a többiekkel? Nem az volt, hogy sokkal többen leszünk? 

- Most mi bajod van? Mintha nem tudnád...Tegnap sokáig nézték a a meccset, most azt pihenik ki, de mire az Egyetemhez érünk, addigra ők is ott lesznek.

- Annak semmi értelme, mi a fenének mennénk az ELTE-re? Most is azt szívjuk, Orbán is ott tanul, meg az egész slepp! origami.png

- Ok, igazad van...Mi lenne, ha csinálnánk pár perces élőközveítést? Mondjuk bejátszanánk a versem megzenésített változatát, amúgy visszaírtak már? Megcsinálják?

- Rendicsek, bodicsek... Már dolgoznak rajta, pár perc és nyomják...

- Ok. Tehát Irinyikém! Lenne ez az élő közvetítés. Nem kell hosszú, lemenne a megzenésített vers,Jókai, ha visszaér soros kis színésznőjétől, akkor elmondaná a saját mondókáját, felolvasná a 12 pontot, "oszt jónapot"! Ezt lájkolhatják is menetközben, meg oszthatják is. Majd szólunk a Kettős Mércének, hogy az is közvetítse, nekik be szokott jönni az ilyesmi. Ha lúd, legyen kövér...

- Hülye vagy Sándor! Ne aprózz! Szólni kell a Hír TV-nek, meg az ATV-nek, aztán, hogy csak tudjanak róla odaát is, szólunk az M1-nek, meg az Echo-nak is. Legalább foglalkoznak velünk. Tök mindegy mit mondanak rólunk, a lényeg, hogy beszéljenek rólunk. Ez a reklám alapja. De mit csináljunk, ha elég nagy lesz az aktivitás? Menjünk el Táncsics-ért a börtönbe? Tudod, jártatta az agyát a neten, hogy így nincs sajtószabadság, meg úgy nincs egyenlőség, olyan libsi ember, ja meg sokat pofázott a közmunkások mellett is, hogy ez tök olyan, mint régen a jobbágyság volt, olyan félig-meddig szocialista felfogású az ürge, van egy kis gubanc vele, de érdekességnek jó lenne, ha kihoznánk onnan, biztos felkapná a sajtó a hírt!

- Mi a neve? Táncsics???? Magyar az egyáltalán? Nincs is semmi értelme a nevének!Honnan származik? 

- Hát, itt született, de nem hiszem hogy magyar származású, valami Mihajlo Stancic, nem így kell leírni, de nincs olyan karakterem, vagy nem tudom, hol a fenében van, nem töltöm azzal az időt, hogy keresgetem egy gazdasági bevándorlóért..

- Hát, ez az. Mit strapáljuk magunkat olyanért, aki idejön, a mi földünkre, ami csak a miénk, és elkezd hőbörögni, hogy így a jog, meg úgy a szabadság... Honnan szerezték az állampolgárságot? Csak nem letelepedési kötvénnyel? - Bocsesz, most nézem, már majd ötven éves, akkor olyan még nem volt. Akkor meg lehet, hogy a szlovák anyuka elment a horvátokhoz meccset nézni, aztán a kis Misivel ment haza...Mindegy, a lényeg hogy én egy fűszálat nem teszek keresztbe semmiféle migráns leszármazottért, ezzel a téma legyen lezárva!

- És a Múzeumhoz elmegyünk? Addigra hátha kijavul az idő! Irinyikém, lehet, hogy személyesen mégis jobb lenne! Csak van egy kis varázsa annak, ha egy levegőt szívunk!

- És mi a fenének? Azzal a sok koszos csürhével? Az a lényeg, hogy tudjanak a gondolatainkról, azt meg itt a neten is közvetíthetjük. Fáradságba sem kerül, meg az elérés is jóval több lehet. A Városházára viszont el kéne nézni.

- Hülye vagy Te Jani? Az ilyenkor zárva van! Írjunk egy nyílt levelet az Országgyűlésnek, rakjuk rá Orbán képét, ahogy vigyorog mondjuk a Lázárral, egy hatásos kis felkonf, és már viszik is mint a cukrot. Fogadjunk, hogy lesz vagy ezer megosztása. Csak nálunk! De este el kéne menni a színházba, tudod, megkértük az igazgatót, hogy változtassa meg a műsortervet, a Bánk Bánt adják elő. Előtte meg felolvashatnánk a 12 pontodat, a banda meg lenyomhatná a Nemzeti Dalt!

- Na, tudod mikor! Alex! Mi a fenének menjek én színházba. Utálok öltönyben járni, én meg azért nem csiccsentem ki magam, hogy utána ott gubbasszak, és agyon unjam magam órákon keresztül. Egyébként is, ha annyira meg akarnám nézni a Bánk Bánt, akkor fent van a Youtube-n. Átküldjük nekik a délelőtti élő adás felvételét, lejátsszák szépen, aztán az előadást meg nézze az, akit érdekel!  Én inkább a BL nyolcaddöntőknél maradok.... Na, csá... Szólok a többieknek is, hogy le van rendezve a nap, kidolgoztuk a programot! Remélem, összejönnek a dolgok, és végre győzünk...!

petofisek-a-petofi-teren-a-petofi-szobornal.jpg

Most pedig a végére egy kis játék. De tényleg játéknak tekintendő. Sokszor halljuk tüntetések kapcsán, hogy "Nem tudják ezek, hogy kell ezt csinálni". Tényleg ez a helyzet, vagy valami teljesen más a lényeg?

Természetesen az eredmény abszolút semmit nemjelent azon kívül, hogy el kellett érnem, nyissák meg a posztot. :) Az eredményből semmiféle következtetés nem lehet, és nem is érdemes levonni.

 

 

 

 

Szólj hozzá

petőfi március 15 Irinyi